Teodorovici, la picioarele lui Dragnea: Amnistia fiscala e o idee foarte bună, o analizăm

Redactia | 06.07.2018

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat joi că ideea unei amnistii fiscale este „foarte bună” și poate fi luată „în calcul” de ministerul pe care îl conduce.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

„Ideea aceasta strecurată în discursul domului președinte, de posibila amnistie, chiar îi multumesc, este o idee foarte bună pe care să o luăm în calcul. Ca subiect, nu față de domnul președinte (Klaus Iohannis, n.r.), vă dați seama, dar un astfel de procedeu s-a mai aplicat în economie cu efecte foarte bune pentru economie și bugetul de stat”, a argumentat Teodorovici, conform HotNews.ro

 

Declarația sa vine după ce Liviu Dragnea i-a întrebat pe șeful ANAF, Ionuț Mișa, și pe Eugen Teodorovici dacă au „de gând să recupereze sutele de mii de euro de la dl Iohannis”, în contul chiriei încasate pentru casa din centrul Sibiului pe care a pierdut-o în instanță.

 

„Dacă au atât de mulți bani la buget și nu au nevoie de ei poate dăm drumul la o amnistie fiscală”, a comentat Dragnea.

 

Ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, a revenit vineri spunând că amnistia fiscală este o opțiune la care se lucrează în acest moment, urmând a fi luată o decizie politică. ”E în lucru un mecanism. Vom discuta la nivelul coaliției și al guvernului despre amnistie”, a declarat Teodorovici vineri într-o conferință de presă.

 

Amnistia nu are prag. Se poate decide că dacă cel care are datorii la bugetul statului achită principalul, se pot șterge penalitățile și o parte din dobânzi”, a mai spus Teodorovici, făcând o comparație cu amnistia din 2015. Ministrul a refuzat să dea detalii suplimentare.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22