Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Liiceanu despre Kovesi: Nu avem mulți oameni de calibrul ăsta în România în clipa de față
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-07-09
Actualitate Interna
8

Scriitorul Gabriel Liiceanu sesizează capitalul de încredere acumulat de Laura Codruța Kovesi și pe care ar trebui să-l folosească pentru oamenii care vor să pună România pe drumul civilizației și a normalității.

 

 

Președintele Klaus Iohannis „nu avea nicio posibilitate să nu țină cont de hotărârea Curții Constituționale”, chiar dacă această instituție vitală a statului este puternic politizată, a spus scriitorul la RFI.

 

"Am sa va spun intai ca o hotarare a Curtii Constitutionale intr-un stat democrat nu poate fi nicicum ocolita, nepusa in opera. Deci din acest punct de vedere, presedintele nu avea nici o posibilitate de a nu tine cont de hotararea Curtii", a declarat Liiceanu la RFI Romania.

 

El subliniaza ca "ceea ce este impur in toata aceasta poveste este ca hotararea CCR apartine unei structuri judecatoresti care este politizata".

 

"Daca nu reusesti sa creezi un organism care trebuie sa stea deasupra tuturor institutiilor si autoritatilor statului si o tragi intr-o zona politica, atunci hotararile ei nu se vor bucura de neutralitatea pe care ar trebui sa o aiba. Numai ca aceasta poveste, felul in care sunt numiti judecatorii CCR este prevazut cu acest enorm neajuns deja din Constitutia din 1991", a adaugat el.

 

"Noi putem sa ne enervam, sa reactionam pasional, dar rational, strangem din dinti, suferim, stim ca este un joc impur la origini si ne uitam neputinciosi la acest deznodamant", subliniaza scriitorul.

 

Gabriel Liiceanu este de parere ca Laura Codruta Kovesi ar trebui sa continue sa joace un rol in societate.

 

Ar trebui să mai joace Laura Codruţa Kovesi vreun rol în societate? „Ar fi de dorit, pentru că nu avem mulţi oameni de calibrul ăsta în România în clipa de faţă. Un om de o asemenea onestitate, cinste, profesionalism, inteligenţă... nu se găseşte uşor perechea. Nu ştiu, nu pot să judec în locul dânsei, nu pot să-i judec destinul, cum vrea să şi-l facă, dar eu cred că a câştigat un capital de încredere, pe care ar trebui să-l pună în slujba noastră, a oamenilor care vor ca România să meargă pe un drum civilizat şi normal, nu pe impasul în care am intrat şi pe prăpastia în care suntem traşi”, conchide filozoful.

 

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi, care a fost deja publicat in Monitorul Oficial, intrand astfel in vigoare. Laura Codruta Kovesi a anuntat ca pleaca din DNA, dar ramane procuror.

 

 

 

TAGS : laura codruta kovesi dna revocare
Comentarii
aproastei gigel 2018-07-11
sincer vorbind, uneori il apreciez pe dl. Liiceanu. Dar nu intotdeauna. spune-ti-mi si mie cind a cistigat d-na L.C.K. concursul pentru postul ocupat, si in ce conditii de concurenta ? Ca studenta a fost mai degraba mediocra, nu am vazut-o pe terenul de basket. Nici nu o condamn excesiv, petru o sinecurista s-a comportat aproape O.K. Capacitatea intelectuala nu o da insa afara de nicaieri. In ultimul timp, cam de vre-o doi ani, D.N.A. ul nu a mai facut mare ... feta, sau telemea, iar esecul din Mega-dosarul Microsoft ne costa foarte scump - de ce nu pe ei, pe cei care au gresit - oare intentionat ?
Cit despre dl Prezident, desi l-am votat, pe mine nu m-a dezamagit, pentru ca intotdeauna am avut impresia ca are alte prioritati, si ca nu da din cale-afara nici de curaj nici de idealism, ba dimpotriva, e cam mercantil.
Darie 2018-07-10
Nu legea guvernează România, ci lăcomia fără scrupule. Atâta poate societatea românescă și indivizi cu o astfel de gândire produce această societate. Nicidecum nu va produce altceva, pentru că asta este ceea ce s-a semănat timp de secole. Oameni ca dna Kovesi vor fi mereu rari și mereu împinși în afară fără nici o apărare, tocmai pentru că se vor afla mereu în contra curentului general. PSD e mai solid ca oricând și ceea ce a făcut în ultimele două luni e chiar o demonstrație de forță. Și, pe deasupra, e și o demonstrație clară că românii nu sunt interesați de valori morale și etice. Îmi pare rău, dar eșecul intelectualității românești e total și amuțitor! Capitalismul produce prosperitate mai repede decât poate produce societatea educație, iar în România acest lucru e de zece ori mai vizibil, deci de zece ori mai grav. Singurul act intelectual care a pătruns în primată și a reușit să îmblânzească sălbăticiunea a fost Biblia. Da, dar asta nu în România! Pur și simplu, pământul acesta nu este fertil pentru Decalog, iar asta din cauza mulțimii buruienilor. Cum vom erbicida? Cred că de la această întrebare trebuie plecat, asta dacă dorim o altfel de plecare, în afară aceea cu soluția emigrării. Altiminteri, emigrarea va rămâne singura soluție pentru orice om cu capul pe umeri. Da, boala României e gravă, iar astăzi tumora PSD e solidă și în plină autonomie față de restul organismului. Un organism slăbit și sclerozat, atât de sclerozat încât reverberează cu tumoarea și își hrănește tumoarea cu fiecare puls al lui.
cucu 2018-07-10
problema de a pune in practica hotaririle KKR cred ca e de necontestat atit timp cit vin de la o curte credibila, cu oameni credibili, in care cauzele dar si motivatiile sint exprimate clar, logic si fara interpretari. de acord.daca sint cai de atac si exista motivatie eu cred ca democratic este sa folosesti aceste oportunitati tocmai ca sa intareasca regulile jocului si sa invatam, si sa ne educam. in america te invata ca chiar daca esti dat afara de 10 ori pe usa, gaseste aceea fereasta si ptr insistenta tot esti primit. ,,,,insistenta in limitele legale, toti sintem ptr provocari altfel viata ar fi prea simpla iar presedintele doar un obiect de bibelou. oare chiar a mediat iohanis intre puterile statului sau doar executa?
?????? 2018-07-09
Faptul de a nu contesta o astfel de decizie de înlocuire din funcție la ÎCCJ considerați că o pune pe șefa de la DNA în postura de simplă executantă a „cacialmalelor” dintre Iohannis, Tăriceanu, Băsescu, Liviu Dragnea, etc. , explicând și eventuala prezență a acesteia în sufrageria lui Gabriel Oprea ?
MIHAI 2 2018-07-10
Exact la Sufrageria lui Oprea, o mica Agora unde in mod obiectiv
nu puteau incapea prea multi initiati
se refera si autorul cand spune
”nu avem mulţi oameni de calibrul asta în România în clipa de fatza”

Despre Iordanescu se stia ca fost echivalentul fotbalistic al doamnei Kovesi ,
iar pe ceilalti care au SERVIT ii putem numara
pe degete - Ontanu, Maior, Coldea si Andronic ,

Este un gest frumos acest Elogiu.
Ma astept ca si Valeriu Stoica sa faca un gest similar.
Am in vedere ca cei doi - GL si VS - sunt singurii care i-au facut
cate o cantare apoteotica si lui Basescu la incheierea - destul
de mototolita altminteri - a mandatelor prezidentiale.

Poate i-or fi facut si lui Coldea - dar pana la desecretizarea arhivelor
nu putem sti.

emil 2018-07-09
PSD-ul i-a aratat ANAF-ul iar Iohannis si-a vandut ţara pentru o punga de bani iliciti. Lasul merita suspendat daca nu-si alege singur soarta lui Iuda.
ion ion 2018-07-10
Emil draga ce spirt de observatie si capacitate de a face legaturi intre fapte si intamplari.Nota zece.
CHARLIE 2018-07-09
Dar de teapa lui Dragnea avem cu droaia! Cineva va putea termina aceasta porcarie nationala?
Total 8 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
23394
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22