Danileț a sesizat CSM pentru afirmația lui Dragnea că judecătorii săi au fost „rezolvați”

Redactia | 12.07.2018

Liviu Dragnea a spus la Antena 3, miercuri seară, că un ofițer al unui serviciu secret i-a mărturisit că doi judecători din completul de 3 de la ICCJ care l-au condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare au fost „rezolvați” de servicii, judecătorul Cristi Danileț sesizând CSM și Inspecția Judiciară pentru cercetarea faptelor.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

 

"Este un ofiter, nu-i dau numele, pentru ca sunt totusi un om de caracter, care mi-a zis ca a participat intamplator la o discutie cu niste sefi din niste institutii si care au zis: 'Domn'ne, deocamdata am rezolvat doar un judecator, dar lucram in continuare'. Eu nu-i dau numele, dar este militar si daca tine la onoarea militara si n-are mize mici, si nu vrea sa stea cu piatra asta pe inima toata viata, poate ar fi bine sa iasa sa spuna lucrul asta, pentru ca maine i se poate intampla lui acest lucru", a declarat Liviu Dragnea fiind chiar mai grav decât Mihai Gâdea, dacă acest lucru este posibil.

 

Intrebat daca e vorba despre un ofiter din serviciile secrete, Dragnea a raspuns: "Da", fara sa mentioneze numele vreunuia dintre serviciile secrete. De asemenea, intrebat direct daca e vorba despre un ofiter in rezerva, liderul PSD a raspuns: "NU".

 

Cristi Danileț a scris pe Facebook că dacă e o minciuna, CSM sa apere reputatia judecatorilor. Daca e real, sa inceapa procedurile judiciare

 

In aceste conditii, judecatorul Cristi Danilet, fost membru al CSM, a decis sa sesizeze oficial Consiliul Superior al Magistraturii si Inspectia Judiciara, cerand sa faca verificari cu privire la doua aspecte.

"Primul aspect, grav: intalnirea dintre Presedintele Camerei Deputatilor cu un ofiter activ al serviciilor de informatii pentru a discuta de un caz privind mai multe persoane fizice aflat pe rolul instantei supreme. Cand a avut loc? Unde? In ce temei legal? Cine a mai fost de fata? Care sunt institutiile unde se discuta acest caz? De ce participa un ofiter de informatii la acea intalnire? Ce scop avea acea intalnire? Aici ar trebui sa intervina CSM pentru a atrage atentia asupra institutiilor statului in legatura cu implicarea voluntara a unor ofiteri in discutii si analize despre justitie", sustine magistratul.

 

Al doilea aspect este "mult mai grav", afirma Cristi Danilet, si anume "declaratia cum ca unul dintre judecatorii cauzei ar fi fost influentat in solutia sa".

 

"In aceste conditii, Inspectia Judiciara trebuie sa se sesizeze imediat: sa il audieze ca martor pe Liviu Dragnea pentru a indica numele ofiterului de informatii, acesta din urma sa fie audiat ca martor pentru a indica numele celui care a facut influenta si asupra cui, iar judecatorul in cauza si restul membrilor din complet sa fie audiati.

 

Daca totul a fost o minciuna, trebuie ca CSM sa iasa public sa arate acest lucru, iar independenta completului de judecata si reputatia profesionala a fiecarui membru al completului sa fie aparate! Daca cele relatate sunt reale, sa inceapa de urgenta procedurile judiciare: penale, impotriva celor care au facut instigare la abuz in serviciu (sau santaj ori poate dare de mita); disciplinare sau chiar penale, daca exista magistrati influentati", afirma judecatorul Cristi Danilet.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22