Iohannis: Numirea unui nou procuror-sef la DIICOT, decisă săptămâna viitoare

Redactia | 12.07.2018

Klaus Iohannis a declarat că numirea unui nou șef la DIICOT, în persoana lui Felix Bănilă, alegerea ministrului Justiției, o va decide săptămâna viitoare.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Voi lua o decizie saptamana viitoare", a spus succint, Klaus Iohannis, raspunzand unei intrebari, la finalul summit-ului NATO.

 

Intrebat insa si despre situatia de la DNA, dupa demiterea Laurei Codruta Kovesi, presedintele a explicat ca numirea unui nou procuror-sef nu se negociaza de catre presedinte.

 

"Presedintele nu negociaza aceste chestiuni. Acestea se negociaza de ministrul Justitiei inainte sa faca propunerea, asa mi s-ar parea logic.

 

Ar fi si ciudat sa vina cu o propunere neagreata de coalitia de guvernare sau de presedinte. Ne-am intoarce in situatia pe care tocmai am incheiat-o printr-o decizie importanta", a spus Iohannis, referindu-se la revocarea lui Kovesi.

 

Astfel, presedintele lasa sa se inteleaga ca va accepta propunerea ministrului Justitiei pentru DIICOT, in pofida unul apel public al procurorilor din institutie.

 

Procurorii DIICOT au decis, in Adunarea Generala, sa ii trimita presedintelui Klaus Iohannis o scrisoare in care sa ii solicite respingerea propunerii de numire a lui Felix Banila la conducerea Directiei, potrivit unor surse judiciare.

 

Procurorii DIICOT au transmis, in solicitarea catre presedintele Klaus Iohannis, ca proiectul conceput de Felix Banila arata in mod clar ca acesta nu s-a documentat corespunzator, nu cunoaste si nu intelege structura, competenta si aspiratiile Directiei, arata sursa citata.

 

Totodata, acestia apreciaza ca avizul pozitiv dat de catre CSM a transformat "serioasele carente in cunoasterea activitatii, organizarii si functionarii DIICOT demonstrate de candidat prin raspunsurile oferite la numeroasele intrebari avand acest obiect in adevarate calitati precum: profesionalism, buna cunoastere a sistemului judiciar si a problemelor reale cu care se confrunta acesta, prezentand o viziune de ansamblu asupra activitatii DIICOT si identificand solutii pentru imbunatatirea activitatii structurii ".

 

Procurorii DIICOT se mai intreaba, in documentul transmis sefului statului, "cum poate fi adecvata functiei de procuror-sef DIICOT nominalizarea facuta, in conditiile in care candidatul nu vorbeste nicio limba straina?".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22