Se pare că Dragnea a convins-o pe Dăncilă să-i dea o OUG pe amnistie și grațiere

Redactia | 16.07.2018

Discuții și negocieri intense înaintea ședinței de guvern de marți în care este din ce în ce mai sigur că Viorica Dăncilă va adopta o ordonanță de urgență pe aministie și grațiere pentru ca Liviu Dragnea să scape de orice acuzație.

Pe aceeași temă

 

 

Ceea ce vineri părea a fi un simplu zvon, puțin credibil, iată că luni devine aproape certitudine: Dăncilă va adopta ordonanța salvatoare pentru Liviu Dragnea care se va trezi miercuri dimineață fără pată penală, grațiat și amnistiat.

 

Tudorel Toader, nu-și pune piciorul în ghips, dar plecând cu treburi care nu necesită amânare și-a delegat atribuțiile pentru marți secretarului de stat din Ministerul Justiției, Mariana Moț, o apropiată a vicepremierului Paul Stănescu. Acesta din urmă face parte din nucleul dur de susținători ai liderului PSD, Liviu Dragnea, și nu va fi nicio problemă să semneze OUG pe amnistie și grațiere.

 

Cu o zi înainte de ședința de guvern de marți, Tudorel Toader s-a dus la Guvern unde s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă. Ministrul Justițiției a evitat să răspundă la întrebările referitoare la OUG pe amnistie și grațiere: „Eu am mai răspuns la această întrebare. Să nu vorbim despre situații ipotetice. Nu avem așa ceva în Ministerul Justiției nici în dezbatere, nici în avizare. În momentul acesta nu se pune o astfel de problemă”. Răspunsul este foarte corect. Pentru că problema se va pune direct marți în ședința de guvern, la care Toader nu va participa.

 

Liderii coaliției, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, au avut la ora 12:00 o discuție în biroul șefului Camerei Deputaților, informează Antena 3. Printre temele de discuție sunt două subiecte importante: posibila suspendare a lui Klaus Iohannis și o posibila OUG privind amnistia și grațierea.

 

G4Media.ro a dezvăluit vineri că liderul PSD, Liviu Dragnea, forțează din nou adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere. Nu este clar în acest moment dacă OUG-ul va obține avizele necesare de la ministerele de resort și dacă premierul Dăncilă va semna acest OUG. Informațiile obținute de G4Media.ro indicau vineri că premierul nu ar susține acest OUG, de teama unei eventuale răspunderi penale având în vedere că nu are imunitate. Nu e clar dacă premierul și-a schimbat între timp punctul de vedere.

 

La discuțiile de luni de la Guvern s-au mai aflat și ministrul de Interne, Carmen Dan, și ministrul Culturii, George Ivașcu.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22