Varujan Vosganian, lider ALDE: Nu noi suntem iniţiatorii unei OUG pe amnistie și grațiere

Redactia | 16.07.2018

Vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian a declarat luni la Parlament că ”nu se va da OUG pe amnistie și grațiere mâine”. Vosganian a făcut declarația la finalul întâlnirii cu conducerea partidului și a spus că în Coaliție nu s-a discutat această problemă.

Pe aceeași temă

 

 Voganian a spus însă ” că dacă se va da, nu pe mine trebuie să mă întrebați.

 

“Dacă se va da, nu eu sunt cel pe care trebuie să îl întrebaţi. Noi nu vă putem răspunde la întrebarea dacă cineva o va iniţia sau nu. Nu noi suntem iniţiatorii unei astfel de OUG. Mâine, pe ordinea de zi (a şedinţei de Guven – n.r.) nu este prevăzută o OUG care să aibă ca temă graţierea şi amnistia (…), aşa cum cu generozitate ne informau zvonurile. Nu este programată o altă şedinţă de Guvern săptămâna asta, din ceea ce ştiu. În discuţiile pe care le-am avut noi astăzi în Biroul permanent, în care unii dintre colegi au ridicat această chestiune, răspunsul pe care noi l-am dat a fost acesta – în şedinţa de mâine nu este programată o astfel de OUG şi că altă şedinţă în această săptămână nu este”, a declarat Varujan Vosganian, citat de News.ro.

 

“Pentru un astfel de act normativ trebuie să vedem exact ce cuprinde. Despre oportunitatea politică noi nu am avut o discuţie cu PSD şi, în orice caz, noi nu am fost printre promotorii unei astfel de OUG (…) şi o astfel de OUG nu se dă. (…) Certitudinea pentru noi este că nu am fost printre promotorii unei astfel de OUG şi că ea nu se va da în şedinţa de Guvern. (…) Dacă se va da, nu eu sunt cel pe care trebuie să îl întrebaţi. Noi nu vă putem răspunde la întrebarea dacă cineva o va iniţia sau nu. Nu noi suntem iniţiatorii unei astfel de OUG”, a mai spus deputatul ALDE.

 

Explicațiile deputatului ALDE vin în contextul în care, luni, a avut loc o serie de întâlniri între membrii Coaliției, iar la final aceștia au refuzat să facă declarații. Călin Popescu Tăriceanu împreună cu secretarul general ALDE, Daniel Chițoiu, s-au întânit de dimineață cu șiderul PSD, Liviu Dragnea, și secretarul general al social-democraților, Marian Neacșu. Totodată, ministrul Justiției, Tudorel Toader l-a vizitat pe președintele Senatului în biroul acestuia.

 

De asemenea, în spațiul public au apărut la finalul săptămânii trecute informații potrivit cărora Guvernul ar intenționa să adopte o ordonanță de urgență pentru grațiere și amnistie în ședința de marți.

 

Varujan Vosganian a mai spus că au existat neînțelegeri în interiorul Coaliției în privința adoptării legii Offshore. "Eu cred că propunerea care a fost făcută şi care a fost adoptată în comisie a fost o propunere care pe noi, care eram membrii ai comisiilor reunite din partea ALDE, ne-a pus într-o situaţie delicată. Eu cred că pentru o mai bună acuratețe a procedurii legislative e nevoie de discuţii prealabile", a precizat Vosganian.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22