Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Urmează o social-democrată scrâșnire din dinți
Petru Tomegea - - - -
2018-07-17
Scrisori
2
Actuala majoritate de guvernământ a modificat legile și Codurile Penale în așa fel ca liderii și chiar membrii partidelor de la putere să capete imunitate (totală). Dacă Legile Justiției și Codurile Penale trec de CCR și Președinție în forma stabilită de ministrul Justiției și comisia Iordache-Nicolicea-Șerban, România nu mai e stat de drept, ci o țară eșuată la marginea lumii civilizate, o republică a hoților, a mafioților și a corupților. Așa susține strada, așa zice opoziția și așa se vede.

 

Au modificat legile după poftele lui Liviu Dragnea și ale altor mahări de partid, fără să se consulte cu nimeni, fără amendamentele opoziției și ale CSM, ale Procuraturii, ale ÎCCJ, ale organizațiilor profesionale legitime, ale specialiștilor fără partid, semn că responsabilitatea le va aparține în totalitate. Și consecințele. Își fac iluzii că vom fi tratați în UE și NATO ca Polonia și Ungaria? Ghinion! Acolo mai erau și specialiști în drept care-și cunoșteau meseria și se mai gândeau și la semeni sau la viitor. E clar că va urma o scrâșnire dureroasă din dinți a inițiatorilor.

 

Consecințele vor fi interne și externe, iar unele sunt deja vizibile: pus în fața faptului împlinit, poporul s-a trezit din nou, ieșind cu miile în stradă cu slogane pe care nu le credeam posibile într-o națiune democratică. Acum în ajutorul celor de acasă vor veni și diasporenii. Deja se agită în marile capitale europene. Sunt anunțate revolte masive, iar curajoșii cer din nou „ultima soluție / încă o revoluție“. De, istoria care se uită se repetă.

 

În caz că legile acestea intră în vigoare, opoziția afirmă că România va fi raiul hoților și al mafioților, numai că fiecare victimă a hoției și a corupției va deveni într-un viitor nu prea îndepărtat un activist civic, un protestatar care vociferează împotriva abuzurilor legislative ale PSD. Ceea ce înseamnă că partidele din actualul arc guvernamental și-au tăiat craca de sub picioare în viitoarea campanie electorală. Deja prezența lor în public e marcată de „huo!“. Nu e nicio bucurie. O bucurie era dacă ceea ce au făcut ei servea tuturor cetățenilor, nu doar celor cu dosare penale.

 

Și cum mii de dosare penale vor trebui anulate, iar hoții vor sta la masă cu oamenii cinstiți, conducând guverne, ministere și activități parlamentare, societatea românească se va confrunta cu recrudescența infracționalității, a criminalității, cu nesiguranța vieții, a zilei de mâine și a bunurilor personale. Vom vedea un peisaj din lumea a treia cu furăciuni organizate la nivel înalt, iar bogățiile României vor fi transferate pe numele hoților la loc sigur în paradisuri fiscale străine, unde câteva zeci s-au și mutat. Cum s-a mai întâmplat în primii ani de după revoluție. Să vezi atunci „creștere“ a nivelului de trai și a consumului! Nu exclud varianta eșecului celui mai mare și mai tare partid, care, în loc să guverneze țara, a satisfăcut doar interesele personale ale câtorva lideri.

 

Partea cea mai dificilă pentru actuala majoritate de guvernământ și pentru guvern, însă, va fi cu siguranță atitudinea dură a organismelor euroatlantice. Deja numeroase voci ale opoziției și ale mediilor românești, ale intelectualității cer intervenții mai hotărâte ale forurilor UE, iar emisarul SUA Wess Mitchell le-a dat grai: România trebuie să-și întărească nu numai forțele de apărare, ci și justiția și statul de drept. Firește, CE nu se poate amesteca în aceste bâlbâieli legislative interne, dar are la îndemână MCV, în funcție de care se vor acorda și finanțările, iar partea cu banii e cea mai dureroasă. Nu sunt excluse retorsiuni precum activarea Articolului 7 din tratatele UE. După care va urma o lungă scrâșnire social-democrată de dinți. E clar că lebăda neagră s-a cuibărit la sediul PSD din Kiseleff, alungând cucuveaua iliesciană.

 

În aceste condiții deloc favorabile liderilor actualei majorități a picat ca un trăsnet condamnarea forțosului președinte al PSD, Liviu Dragnea, cel ce se vrea un Erdoğan, un Putin sau măcar un Viktor Orbán al României, condamnare care pune cu fruntea în țărână social-democrația românească. Nu cred că acest mare partid va rămâne pentru multă vreme strâns unit în jurul condamnatului, la fel cum nu cred că această formațiune e lipsită cu totul de minți luminate care-l pot întoarce cu fața la Europa.

 

Petru Tomegea,

Iulie 2018

TAGS :
Comentarii
lento 2018-07-24
Nu-i mai numiti pe acesti comunisti ''social-democrati'', confuzati lumea care ajunge sa urasca si social-democratia occidentala pentru ca isi inchipuie sa sunt un fel de PSD. Stanga romaneasca si stanga occidentala au foarte putin in comun. Lucru valabil si pentru cei de dreapta din Romania si din Occident.
isis 2018-07-24
D-lor "formatori de opinie", cum sa nu fie poporul asta amortit cand i se baga constant pe gat ideea ca Romania ar fi vreun stat de drept. Ori sunt criticati cei care ataca"statul de drept", ori statul de drept risca sa nu stiu ce...Mai voi sunteti nebuni cu totii? Nu exista stat de drept in Romania !! Romania mai poate fi cu greu numita stat, pentru ca-i lipsesc pilonii de sustinere: securitate, institutii neconfiscate de grupuri de interese si mai ales justitie. Faptul ca ai o dunga pe-o harta si buget nu te face stat. Ma uit cu groaza in jurul meu cum oameni tineri plamaditi din acest pamant mai respira doar ca sa apuce sa fuga peste granita. Voi toti aservitii astia FSB-isti care spalati creiere in Romania nici nu constientizati ca pixul vostru face mai mult pentru Romania decat pot face bombele rusesti sau gazul toxic nemtesc in Siria !! Hai somn linistit in continuare !
Total 2 comments.
Recomandari
1450
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22