Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Condamnatul Vâlcov vrea aministie fiscală și penală: Astea se fac, nu se discută
Redactia - - - -
2018-07-17
Actualitate Interna
2

Darius Vâlcov, unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Liviu Dragnea, a vorbit la Antena 3 despre necesitatea emiterii de ordonante de urgenta privind amnistia fiscala și penală, ca o revenire la un T0, după care, ca tot suntem în anul centenarului, toti romanii sa fie spalati de pacatele trecutului.

 

 

"Amnistia fiscală este prevăzută în programul de guvernare în sensul în care se vorbește, la capitolul «întreprinderi mici și mijlocii», de restartarea mediului de afaceri. De fapt, acest lucru înseamnă. În viziunea programului de guvernare și a ceea ce am discutat atunci cu președintele Dragnea, da (este vorba de ștergerea datoriilor -n.r.), dar aceste lucruri se fac și nu se discută pentru că nu am vrea niciodată să încurajăm pe cineva să nu își plătească datoriile și mai mult decât atât, când o faci, dacă o faci, trebuie să iei decizia să răsplătești sau să îi bonifici și pe cei care și-au plătit corect taxele și impozitele", a declarat, luni seară, Darius Vâlcov, la Antena 3, potrivit Mediafax.

 

Fostul ministru de Finanțe a precizat că statul român se află în situația în care există datorii ale afaceriștilor și ale persoanelor fizice de 98 de miliarde de lei.

 

"Ne aflăm în această situație, în această capcană în care 98 de miliarde de lei sunt datorii ale oamenilor de afaceri și ale persoanelor fizice. Recuperăm sub 500 de milioane. 84% sunt nerecuperabili, deci niciodată nu îi mai recuperăm, dar mare parte dintre aceste companii, mai ales cele mari, sunt de stat. (...) Vorbim de câteva zeci de mii de companii și de câteva sute de mii de oameni, cred că depășim un milion. Nu au voie să ia împrumut de la bancă. Nu au voie să facă multe lucruri. Nu primesc nici unele drepturi pentru că nu plătesc o amendă sau o datorie veche de 7-8 ani de zile. Este de analizat dacă trebuie să se facă (amnistia fiscală - n.r.). Trebuie să existe o dezbatere și, când se ia decizia, să se facă, să nu se mai discute așa mult. Dezbaterea ar trebui să se facă cu ușile închise", a completat Vâlcov.

TAGS :
Comentarii
Camelian Propinatiu 2018-07-17
E nedrept să nu le dai miliarde de lei şi la şmecherii care nu au datorii! Scriitorii PSD-ALDE pot fantaza la pretexte.
freud 2018-07-17
asta are drept model pe ala de la sovinvest.,.sorin parca..vantu...te uiti la el cu cata greata se apleaca asupra planeti..la un post de propaganda.si ne arata el ce buni sunti..HOTII..ca da si la saracii...mama lor de nehaliti.si nerecunoscatori,...romania a luato razana...cifre tata cifre...europa o sa ramana in gara la slatina.....pe cand noi....CONGOooooooooooooooo
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
4502
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22