Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


I.M. Pașcu vede implicarea „statului paralel” în redactarea avizului Comisiei de la Veneția
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-07-19
Actualitate Interna
2

Europarlamentarul PSD I.Mircea Pașcu spune că „statul paralel” a influențat Comisia de la Veneția. Adrian Severin, recent scăpat din pușcărie, adauga ca forul international e corupt si compromis!

 

 

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu sugereaza, intr-o postare publicata pe Facebook, ca "statul paralel" din Romania influenteza Comisia de la Venetia, acesta fiind motivul pentru care raportul preliminar intocmit de acest for este atat de critic la adresa Legilor Justitiei.

 

„V-ați întrebat de ce recentul Raportul(sic!) “critic” al Comisiei este unul special numit “preliminar/intermediar”?

 

Simplu, pentru ca autorul, recte Comisia de la Veneția, nu își permite sa scrie asemenea lucruri in raportul oficial!

 

De ce? Pentru ca, in raportul oficial, autorii nu își pot depăși atribuțiile, care exclud afirmațiile police(sic!), nesusținute juridic, dintr-un raport “preliminar/intermediar” ...

 

Aceasta este o confirmare ca inițiativa acestui raport “preliminar/intermediar” este politica, provine din țara și este destinată exclusiv consumului politic intern!

 

De aceea a și fost tratat, pe buna dreptate, ca atare de instituțiile serioase din România. A fost o mișcare la “iuțeală de mâna și nebăgare de seama”, menită sa ofere muniție apărătorilor statului paralel, “paralelilor”, cum le putem spune pe scurt. Cu același succes ca altele de același gen ...", a scris Pascu pe reteaua sociala, intr-un mesaj mai paralel cu limba romana.

 

De subiect este preocupat și fostul ministru de Externe PSD, fost europarlamentar PSD și până de curând deținut pentru luare de mită, Adrian Severin, care sustine ca membrii Comisiei de la Venetia ar fi fost corupti pentru a emite opinia preliminara negativa privind Legile Justitiei.

 

"Total de acord, numai ca atunci cand o institutie prestigioasa precum Comisia de la Venetia, intra in asemenea jocuri mizerabile, fie asta si prin reprezentati de mana a doua, ceva nu este in regula in relatiile internationale.

 

In mod normal MAE ar trebui sa clarifice situatia la Strasbourg. Desigur, cu sprijinul serviciilor noastre secrete, care ar trebui sa stie cine, prin ce mijloace si pe ce cai a corupt si compromis Comisia de la Venetia", a comentat acesta pe Facebook la mesajul europarlamentarului PSD.

 

Pascu nu a ezitat si i-a raspuns: "Sa nu fi fost chiar ei ...".

 

Amintim ca saptamana trecuta Comisia de la Venetia a publicat un punct de vedere transant, care desfiinteaza modificarile pe care PSD-ALDE le-a adus Legilor Justitiei si prin care, spune forul european, este subminata independenta judecatorilor si procurorilor romani si increderea publicului in sistemul judiciar.

 

Astfel, Comisia cere puterii politice de la Bucuresti sa nu puna in aplicare aceste modificari, mai ales cele privind numirea si revocarea procurorilor-sef.

 

Opinia preliminara tine cont de "climatul politic tensionat" si de presiunile si intimidarile magistratilor, mai ales din partea politicienilor de nivel inalt, coordonate inclusiv prin campanii media, se arata intr-un document.

 

Comisia de la Venetia face o serie de recomandari, printre care mentinerea rolului presedintelui Romaniei si al CSM in numirea/revocarea procurorilor de rang inalt.

 

TAGS : ioan mircea pascu psd stat paralel
Comentarii
Marius Nicolescu 2018-07-20
Toți pesedeii, tineri, bătrâni sau de vârstă medie, au vedenii. Că de viziuni nu poate fi vorba.
Sandor 2018-07-20
Demential.
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1648
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22