Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Atentie Dragnea! Sefa ICCJ cere ca toate motivarile sa fie redactate pana la 1 septembrie
Redactia - - - -
2018-07-19
Actualitate Interna
0

O decizie care ar putea grabi sentinta finala pentru Liviu Dragnea a fost luata de sefa Inaltei Curti, Cristina Tarcea, care a cerut tuturor magistratilor din instanta supremasa motiveze toate sentintele judecatoresti pana la 1 sepembrie chiar daca este vacanta judecatoresca.

 Daca nu se va intampla acest lucru va sesiza Inspectia Judiciara, a anutat Tarcea intr-un interviu la Realitatea TV.

 

Masura ar putea grabi judecarea apelului in dosarul in care liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare in dosarull angajarilorfictive

 

"Paleta de activitate de judecata a judecatorilor de penal este extrem, extrem de larga. Este asta o justificare pentru o intarziere nu prea mare a redactarilor. Din punctul meu de vedere, este imposibil la Inalta Curte, cel putin, sa respecti termenul de motivare de 30 de zile.

 

S-au luat tot felul de masuri administrative, in prezent a fost redus mult numarul de dosare care au fost intarziate la motivare. Am acordat termen pana la 1 septembrie tuturor sa profite de vacanta judecatoreasca si sa-si termine stocul de dosare de redactat.

 

In caz contrar, or sa suporte consecintele legii, respectiv voi sesiza Inspectia Judiciara, lucru pe care l-am mai facut si in alte situatii, nu ar fi o noutate pentru ei", a explicat Cristina Tarcea, pentru Realitatea TV.

 

Completul de 5 judecatori, ultimul cuvant

 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat pe 21 iunie la 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu, insa decizia nu este definitiva. Ultimul cuvant il va avea Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte.

 

Potrivit Codului de Procedura Penala, hotararea se redacteaza in cel mult 30 de zile de la pronuntare. De multe ori, insa, acest termen este mult depasit.

 

In prezent, pe rolul instantelor sunt mai multe dosare mediatizate in care s-a dat prima sentinta si sunt in faza de redactare a motivarii, cum ar fi dosarele: Radu Mazare- "Retrocedarile de pe litoral" - sentinta din 10 iulie 2017, Neculai Ontanu - sentinta din 27 iulie 2017 sau Adrian Duicu - sentinta din 20 decembrie 2017.

 

Inainte ca motivarea sa fioe redactata, nu poate incepe judecarea in faza de apel.

TAGS : dragnea codamnat inchisoare executare inalta curte motivare cristina tarcea completul 5 judecatori
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
4145
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22