Procesul Colectiv s-ar putea relua de la zero. Judecătorul a făcut cerere de pensionare

Dora Vulcan | 23.07.2018

Judecătorul Valeriu Mihail Terceanu a făcut cerere de pensionare, solicitarea fiind pe ordinea de zi a Consiliului Superior al Magistraturii de marți. Terceanu este judecătorul din dosarul Colectiv.

Pe aceeași temă

 

 

 

Pentru că judecătorii care dispun hotărârea trebuie să fie aceiași cu cei care au participat la administrarea probelor din cursul procesului, așa cum prevede o decizie a CEDO, cercetarea judecătorească trebuie reluată. Dosarul Colectiv trenează de mai bine de doi ani la Tribunalul Bucureşti, transmit Digi 24 și Hotnews.ro.  În el sunt judecați patronii Colectiv, fostul primar al sectorului 4 Popescu-Piedone și doi inspectori ISU București. 

 

În 15 ianuarie 2018, judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis reunirea cauzei aflate pe rolul acestei instanţe cu cea a dosarului de la Tribunalul Militar, în care sunt cercetaţi doi angajaţi ai ISU, Antonina Radu şi George Petrică Matei, pentru abuz în serviciu. În acelaşi dosar este judecat şi judecat fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Artificierul firmei, Viorel Zaharia, este acuzat de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în timp ce patronii Cristian Niţă şi Daniela Niţă sunt acuzaţi de favorizarea făptuitorului şi sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri. În dosar au fost puse sub acuzare firmele SC Colectiv Club SRL şi SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, în formă agravantă, având ca urmare decesul mai multor persoane şi vătămare corporală din culpă, în formă agravantă, având ca urmare vătămarea mai multor persoane

 

În urma incendiului din seara de 30 octombrie 2015 şi-au pierdut viaţa 64 de persoane în spitalele din Bucureşti şi din străinătate. Incendiul a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22