Remeș și Sassu trebuie să-i plătească lui Macovei 6000 €. Au mințit în scandalul ”Caltaboșul”

Dora Vulcan | 24.07.2018

Judecătoria Sectorului 2 a decis ca fostul director al SRTv Alexandru Sassu şi fostul ministru al Agriculturii Decebal Traian Remeş să îi plătească europarlamentarului Monica Macovei daune morale de 6.000 de euro.

Pe aceeași temă

 

 

"Admite în parte cererea de chemare în judecată. Obligă pârâtul Sassu Alexandru la plata către reclamantă a sumei de 4.000 euro, în echivalent în lei la data plăţii, cu titlu de daune morale. Obligă pârâtul Remeş Decebal Traian plata către reclamantă a sumei de 2.000 euro, în echivalent în lei la data plăţii, cu titlu de daune morale. Respinge capătul de cerere având ca obiect obligarea pârâţilor, pe cheltuiala lor, la publicarea hotărârii judecătoreşti în publicaţiile 'Evenimentul Zilei', 'Libertatea' şi 'România Liberă', ca neîntemeiat. Obligă pârâtul Sassu Alexandru la plata către reclamantă a sumei de 1.850 de lei reprezentând cheltuieli de judecată. Obligă pârâtul Remeş Decebal Traian la plata către reclamantă a sumei de 1.850 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea urmând a fi depusă la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti", se arată în decizia instanţei, transmite Agerpres. 

 

Decizia Judecătoriei Sectorului 2 nu este definitivă.

 

În octombrie 2007, TVR 1 a difuzat o înregistrare video cu momentul în care Decebal Traian Remeş primea de la fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan un plic, în care procurorii DNA susţineau că se afla mita de la omul de afaceri Gheorghe Ciorbă.

 

În februarie 2013, Decebal Traian Remeş a fost condamnat la trei ani de închisoare în dosarul "Caltaboşul", fiind eliberat condiţionat după un an de zile.

 

Ulterior, în noiembrie 2016, Alexandru Sassu a afirmat la un post de televiziune că Monica Macovei este cea care a adus în TVR caseta cu "flagrantul" lui Traian Decebal Remeş, iar acesta din urmă a anunţat că o va da în judecată pe Macovei.

 

 

Background

 

Alexandru Sassu, fost director general al TVR, a spus la  Romania TV că Monica Macovei este cea care a adus în TVR celebra casetă cu „flagrantul” lui Traian Decebal Remeş

 

La auzul acestei informaţii, Traian Decebal Remeş a anunţat că o va da în judecată pe Monica Macovei.

 

„Macovei a fost o ştoarfă. DNA trebuia sa apere dosarul si ea l-a dus la TVR. Asta a facut aceasta femeie. O japiţă ordinară. E ca ştoarfele care se duc peste graniţă cu droguri în ele. Aşa se ducea ea cu actele de la DNA la TVR”, a spus Remeş.

 

Macovei a fost ministru al Justiţiei pînă în 5 aprilie 2007, după ce, în 13 februarie 2007, Senatul adoptase o moţiune simplă împotriva acesteia cu voturile PNL, partid din care făcea parte Remeş, şi care intrase deja în conflict cu Traian Băsescu, lucru ce a şi dus la prima tentativă de suspendare a acestuia, scria la acea vremecotidianul.ro.

 

 

În urma anchetei “Caltaboşul”, fostul ministru al Agriculturii din Guvernul Tăriceanu, Decebal Traian Remeş, a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare.  El a fost găsit vinovat pentru faptul că, în schimbul atribuirii unor contracte, a primit mită un plic cu 15.000 de euro, dar şi cârnaţi şi caltaboşi de 1.500 de lei, ca mită de la omul de afaceri Gheorghe Ciorbă. Fostul ministru al agriculturii a acceptat şi promisiunea primirii unui autoturism AUDI Q7.

 

Imaginile cu fostul ministru Decebal Traian Remeş – în timp ce punea la punct detaliile afacerii de corupţie şi primea plicul cu cei 15.000 de euro şi cârnaţii – au fost difuzate de ştirile TVR în exclusivitate pe 10 octombrie 2007, la Jurnalul de 19.00. După difuzarea imaginilor, ministrul Remeş şi-a dat demisia din Guvern. Alexandru Sassu, la acea vreme directorul TVR, a lăudat iniţial redacţia Ştirilor TVR pentru exclusivitate, apoi s-a răzgândit şi a interzis difuzarea episoadelor 2 şi 3, în zilele următoare. Acum, Alexandru Sassu este din nou în TVR, consilier al directoarei Doina Gradea - informează G4Media.ro.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22