Protest împotriva lui Firea: "Primarul paralel cu Bucureştiul", "0% revoluţie în trafic"

Dora Vulcan | 26.07.2018

Mai multe organizaţii civice au organizat joi un protest în faţă Primăriei Municipiului Bucureşti, unde au prezentat și un raport al promisiunilor nerealizate de Gabriela Firea în cei doi ani de mandat de când este primar al Capitalei.

Pe aceeași temă

 

 

 Activewatch, Centrul de Resurse pentru Participare Publică şi Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România au organizat, joi, un protest în faţă Primăriei Municipiului Bucureşti pentru a prezenta un raport în care acuză municipalitate de faptul că în ultimii doi ani, de când primar este Gabriela Firea, că are foarte puţine realizări, transmite Mediafax.

 

Reprezentanţii celor trei asociaţii au venit cu pancarte pe care au scris diverse mesaje, precum "primarul paralel cu Bucureştiul" sau "0% mai aproape de revoluţia din trafic".

 

„Numai 4,28% dintre proiectele de hotărâre (654) cu caracter normativ (exceptând planurile de urbanism1) au fost publicate pentru dezbatere publică, conform legii. În general, proiectele sunt publicate pe site-ul primăriei cu aproximativ 5 zile înainte de şedinţele Consiliului, fără a fi puse în dezbatere publică, deci fără posibilitatea pentru cetăţeni de a-şi exprima punctul de vedere pe majoritatea covârşitoare a proiectelor; Proiectele de hotărâre introduse suplimentar pe ordinea de zi (în medie 5/ şedinţă) nu sunt publicate pe site. Uneori, chiar şi consilierii ajung în posesia proiectelor suplimentare în timpul şedinţelor. Cum aceste proiecte de hotărâre nu sunt aproape niciodată urgente, nu există nicio justificare pentru suplimentarea ordinii de zi. Din această perspectivă, pe lângă eludarea prevederilor legii 52/2003, sunt încălcate şi prevederi ale legii 215/2000”, se arată în raportul menţionat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22