DNA central preia de la DNA Ploieşti dosarele în care sunt implicaţi membrii familiei Cosma

Dora Vulcan | 31.07.2018

Procurorul-şef interimar al DNA, Anca Jurma, a dispus ca Structura centrală a instituţiei să preia de la DNA Ploieşti dosarele penale care îi privesc pe Vlad Cosma, Andreea Cosma şi Mircea Cosma.

Pe aceeași temă

 

 

 "Ca urmare a efectuării controlului dispus la Serviciul Teritorial Ploieşti, au fost identificate dosarele penale în care procurorii din cadrul Serviciului desfăşoară activitatea de urmărire penală în cauze care privesc, indiferent de calitatea lor procesuală, pe Vlad Cosma, Andreea Cosma şi Mircea Cosma. Cu referire la aceste dosare, în contextul punerii în mişcare a urmăririi penale şi al dispunerii măsurii controlului judiciar, de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, faţă de fostul şef al Serviciului Teritorial Ploieşti, procurorul Onea Lucian Gabriel, şi pentru a nu exista suspiciuni cu privire la imparţialitatea procurorilor care efectuează urmărirea penală în dosarele respective, procurorul şef al DNA Anca Jurma a dispus preluarea de către Structura centrală a acestor dosare. Dosarele preluate urmează a fi repartizate procurorilor în vederea soluţionării", transmite DNA într-un comunicat remis presei marți. 

 

Pe 27 iulie, fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea şi fostul procuror Mircea Negulescu au fost puşi sub control judiciar de Parchetul General, pe o perioadă de 60 de zile, ei având interdicţia de a comunica între ei şi cu anumite persoane, de a exercita profesia de procuror şi de a deţine arme.

 

Parchetul General susţine că, în anul 2015, Lucian Onea şi Mircea Negulescu au determinat prin constrângere un martor (Vlad Cosma - n.r.), ameninţându-l în mod direct că o vor inculpa pe sora acestuia (Andreea Cosma - n.r.), să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/ liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept "mită electorală". Documentele au fost expediate prin fax şi poştă din Chişinău la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti.

 

Parchetul mai arată că, deşi ştia că probele sunt ticluite în mod mincinos de martor, Lucian Onea a solicitat Tribunalului Prahova arestarea preventivă a unui inculpat pentru infracţiunea de coruperea alegătorilor, prezentând instanţei, drept probe, documentele ticluite.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22