Protest spontan: 175 de angajați de la penitenciarul din Botoșani cer demisia lui Toader

Dora Vulcan | 02.08.2018

175 de angajaţi ai Penitenciarului din Botoşani, care fac parte din Sindicatul Novo Legis, au declanşat o serie de acţiuni de protest, pe termen nelimitat, supăraţi că nu le sunt plătite orele suplimentare. Angajaţii refuză să mai facă ore suplimentare.

Pe aceeași temă

 

 

 Conducerea sindicatului anunţă că din octombrie angajaţii din penitenciar vor refuza să intre în serviciu, pe lângă lista de revendicări solicitând şi demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, transmite corespondentul Mediafax.

 

Toţi angajaţii Penitenciarului Botoşani care fac parte din Sindicatul Novo Legis au declanşat, începând de miercuri, o serie de acţiuni de protest,, pe termen nelimitat, conducerea sindicatului anunţând că, în cazul în care nu se rezolvă problema legată de plata orelor suplimentare, angajaţii din penitenciar vor refuza să intre în serviciu începând cu luna octombrie.

 

Nemulţumiţi de promisiunile nerespectate ale ministrului Justiţiei, pe lângă lista de revendicări, angajaţii solicită şi demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

 

“Avem 175 de angajaţi ai Penitenciarului în sindicat şi suntem nemulţumiţi de faptul că nu ne sunt plătite orele suplimentare efectuate în plus peste norma de 160 de ore. Sunt drepturi cuvenite în mod legal, dar neplătite. Lucrăm suplimentar, dar ministerul refuză să ne plătescă orele suplimentare. Sunt două categorii – orele suplimentare făcute peste norma de 160 şi orele lucrate în weekend şi sărbători legale, iar ministerul vrea să plătească numai o categorie, ceea ce nu este corect”, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedinte Sindicatul Novo Legis Botoşani, Ionel Dimitrovici.

 

Într-un comunicat transmis presei, conducerea sindicatului Novo Legis anunţă că angajaţii din Penitenciarul Botoşani declanşează pe termen nelimitat acţiunile de protest.

 

“Într-o prima etapă, începând cu 1 august 2018, angajaţii din penitenciare refuză efectuarea de ore suplimentare şi alte atribuţii decât cele specifice funcţiilor ocupate, asigurându-se doar activităţile ce ţin strict de siguranţa penitenciarului, chiar dacă acest lucru ar însemna ca drepturile deţinuţilor să nu fie acordate în totalitate. Acţiunile de protest se extind cu pichetarea penitenciarului, iar în luna octombrie ne alăturăm celorlalte sindicate din penitenciare afiliate FSANP, cu mitinguri în uniformă la Ministerul Justiţiei, la Administraţia Naţională a Penitenciarelor cu marş de protest între cele două instituţii. Tot în luna octombrie, ca ultimă formă de protest, angajaţii din penitenciar vor refuza să intre în serviciu în cazul în care nu este asigurat personalul necesar pentru desfăşurarea misiunilor în condiţii de siguranţă. Pe lângă lista de revendicari, cerem în continuare demisia Ministrului Justiţiei Tudorel Toader”, susţine Ionel Dimitrovici, preşedintele Sindicatul Novo Legis.

 

Pe lista de revendicări sunt incluse condiţii de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante, stoparea împuternicirilor ilegale, eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea Statutului poliţistului de penitenciare, încetarea abuzului asupra pensionărilor şi plata integrală a orelor suplimentare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22