Atacuri împotriva lui Iohannis din partea liderilor PSD după criticile de la consiliul PNL

Dora Vulcan | 04.08.2018

Mai mulţi lideri ai PSD au recţionat la declaraţiile pe care preşedintele Iohannis le-a făcut la Consiliul Naţional al PNL. Şeful statului a spus, printre altele, că prioritatea social-democraţilor a fost să demonteze Justiţia.

Pe aceeași temă

 

 

 

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat sâmbătă, referitor la sesizarea preşedintelui la CCR cu privire la concediul Vioricăi Dăncilă, că este inadmisibil având în vedere vacanţele repetate ale lui Klaus Iohannis de când este preşedinte.

 

"Face (n.r.: preşedintele) plângeri penale prin acoliţi la adresa premierului, sesizări la CCR, inclusiv plângeri pentru concediu, când tu te-ai plimbat jumătate de mandat, să ataci la CCR că premierul îşi ia o săptămână de concediu...Să ne uitam ce s-a întâmplat în mandatele celorlalţi premieri cu acelaşi preşedinte Iohannis. Şi-au delegat atribuţiile. L-aţi auzit că ataca la CCR sau să aibă o reacţie de genul acesta?", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la Antena 3, preluată de Mediafax. 

 

 

 

Codrin Ştefănescu: Un teatru ieftin în spatele căruia se ascund ipocrizia şi disperarea

 

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, crede că, prin participarea la Consiliul Naţional al PNL, preşedintele Klaus Iohannis a încălcat Constituţia, iar întreg evenimentul a fost un teatru ieftin în spatele căruia se ascund ipocrizia şi disperarea.

 

"Astăzi electoratul PNL, el e singurul interesat de aşa-zis Consiliul Naţional al acestui partid, electoratul PSD nefiind interesat, a asistat la o piesă de teatru scurtă, ieftină şi de foarte proastă calitate. Piesă de teatru pentru toată lumea a aplaudat fără să creadă în ceea ce aplaudă, toată lumea a vorbit de unitate, ei fiind divizaţi în nu ştiu câte acţiuni şi toată lumea a plecat de la premiza că Iohannis o să le fie lor candidat. În spatele acestui teatru se ascunde multă ipocrizie şi multă disperare. Ipocrizie, pentru că Iohannis, dacă respecta Constituţia, trebuia să fie mediator, moderator şi neutru. Nu trebuie să vină la o şedinţă a PNL. Ipocrizie, pentru că discursul despre pensii şi salarii nu are nicio legătură cu realitatea şi a fost doar un text menit de a da puţină substanţă unei întâlniri fără substanţă. Şi disperare, pentru că Iohannis mai doreşte un mandat şi deocamdată nu este sigur dacă va fi cumva susţinut de PNL sau nu când îşi va depune candidatura. Pot veni foarte puternic doi contracandidaţi de-ai lui pe partea dreaptă. Cioloş, care strânge armată din ce în ce mai multă din partea dreaptă şi o surpriză pe care o pregăteşte USR, un om al sistemului", a declarat, sâmbătă pentru MEDIAFAX, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu.

 

Social-democratul a adăugat că niciun liberal nu a avut curajul să se ridice şi să îi spună adevărul preşedintelui Iohannis, şi anume că acesta vrea să fie candidatul PNL la alegerile prezidenţiale dar atunci când DNA a făcut abuzuri în România, şeful statului susţinea că este un can can.

 

"Asta a fost şedinţa de astăzi, fără nimic special. Doar o mulţime de oameni care nu se suportă reciproc, vorbesc de cei din Consiliul Naţional al PNL şi niciunul curajos care să se ridice şi să-i spună lui Iohannis direct: ”domnule, dumneata doreşti să fii candidatul nostru anul viitor, dar când în România se vorbea despre abuzuri inimaginabile, spuneai că e un can can, când se vorbea despre falsificări de probe şi despre lucruri absolut halucinante pe care le-au făcut călăii de la DNA Ploieşti, spuneai că tu ai încredere deplină în ăştia. Cum te poziţionezi acum, că noi cu astfel de mesaje am pierdut?", a spus Ştefănescu.

 

Secretarul general adjunct al PSD a adăugat că cei pe cei de la PSD şi ALDE îi cuprinde "aşa un sentiment de situaţia jalnică în care au ajuns oamenii aceştia".

 

"Mai are o conotaţie Consiliul acesta Naţional. Faptul că nu a înţeles că dacă eşti slujitor fidel al sistemului, cum este Orban, adică te duci şi dansezi şi cânţi în piaţă cu #rezist, cazi în genunchi la şedinţe cu ONG-urile în faţa lui Kovesi, sistemul pe care l-ai slujit se va schimba pentru că nu faci rating şi că nu strângi voturi şi că lumea nu te suportă. Îţi dă un şut când nu te aştepţi şi pune pe altul care să facă şi să ducă mai departe rolul cel noi. Acesta a fost Consiliul Naţional al PNL de astăzi, de care, noi cei din PSD şi ALDE nu suntem deloc preocupaţi. Ne cuprinde aşa un sentiment de situaţia jalnică în care au ajuns oamenii aceştia care visează încă să stăpânească întregul sistem şi să câştige alegerile prezidenţiale", a conchis Codrin Ştefănescu.

 

 

 

Despre atacul lui Iohannis la Dăncilă: Sunt gesturi care îi enervează foarte mult pe români

 

 

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că atacul lansat de preşedintele Klaus Iohannis la premierul Viorica Dăncilă, în discursul susţinut la Consiliul Naţional al PNL, este un gest care nu face decât să îi enerveze foarte mult pe români.

 

"Acestea sunt gesturi, declaraţii şi fapte care nu fac decât să îi enerveze foarte mult pe români şi să reducă foarte mult puţina încredere de care se mai bucură Iohannis şi ai lui. De aici vine şi disperarea şi disperarea lor nu este legată de PSD, pentru că PSD este de neclintit în ceea ce priveşte preferinţele electoratului, şi nici de ALDE, la care fug pe zice trece tot mai mulţi liberali care mai au încă simţul onoarei şi minte ca să înţeleagă că se duc înspre prăpastie. Disperarea este legată de contracandidatul Cioloş care nu poate fi controlat tot de acelaşi sistem şi sistemul îi dă lui Iohannis mesajul foarte clar «ori devii şi mai slujitor al nostru şi mult mai radical în a ne sluji, ori noi avem o contravariată la tine, băiatul care a condus guvernul de tehnocraţi, aşa cum poruncisem noi pe vremea respectivă»", a mai spus  Ştefănescu.

 

 

 

Carmen Dan, despre declaraţiile lui Iohannis: Asistăm la un atac. Îl provoc să reproducă lozinca

 

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat sâmbătă, legat de afirmaţiile preşedintelui potrivit cărora sunt români ridicaţi de pe stradă pentru că au mesaje anti-PSD, că îl provoacă să spună lozinca pusă pe plăcuţele de maşină, catalogând declaraţiile şefului statului un atac.

 

"Asistăm la un atac, un alt atac la preşedintelui pentru că deja ne-am obişnuit. Atât poate, atât face. Un atac la Guvern, la adresa preşedintelui PSD, în contextul unei încercări disperate de reabilitare a Opoziţiei. Preşedintele ignoră, prin participarea la evenimentul unui anumit partid, voturile românilor. A criticat că Guvernul e iraţional. Îi transmit că guvernul e cât se poate de real, pentru că altfel salariile medicilor nu ar fi crescut, pensiile nu s-ar fi mărit, iar economia nu ar fi fost la nivelul actual", a declarat Carmen Dan, la România TV.

 

Ministrul de Interne spune că declaraţia preşedintelui face referire la situaţia românului care a intrat în ţară cu plăcuţele M...PSD şi îl provoacă să spună dacă mai ştie şi alte cazuri.

 

"Îmi permit să îi spun că este în mare confuzie. Dacă domnia sa crede că opiniile anti-PSD trebuie să conţină cuvinte obscene, spun, având în vedere eleganţa pe care vrea să o afişeze, nu o are, dar vrea să o afişeze, să reproducă lozinca respectivă. Din această perspectivă este mai mult decât evident că a început campania electorală. Atât timp cât ministrul de Interne a avut o atitudine rezervată şi nu s-a implicat în echipele operative aceeaşi atitudine trebuia să aibă şi preşedintele. Nu văd declaraţia decât cu referire la acea situaţie, pentru că l-aş ruga să dea exemple de români ridicaţi de Poliţie. Cred că s-a referit la acea situaţie şi am văzut un mesaj vulgar pe plăcuţe de înmatriculare. Probabil că aceasta este conduita pe care preşedintele trebuie să o promoveze. Cred că decenţa ar trebui să caracterizeze ieşirile publice şi apetenţa pentru a ataca constant premierul, partidul, guvernul demonstrează că are altă atitudine decât cea pe care o aşteaptă românii care au votat în cunoştinţă de cauză", a mai spus Carmen Dan.

 

 

Ce a spusese Iohannis

 

Preşedintele Klaus Iohannis a participat sâmbătă la şedinţa Consiliului Naţional al PNL care a avut loc la Palatul Parlamentului. Acesta le-a cerut liberalilor să vină cu un program solid pentru a reprezenta o alternativă reală în politică şi i-a îndemnat să vorbească cu oamenii care sunt în stradă.

 

Şeful statului a atacat, în discursul său, guvernarea PSD, spunând că scopul real al coaliţiei de guvernare a fost să demonteze justiţia, iar creşterea salariilor este o păcăleală.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă că situaţia din România este fără precedent şi acuză Poliţia Română că ridică de pe stradă persoanele care se exprimă împotriva PSD.

 

"Persoanele care îndrăznesc să îşi spună opinia public anti-PSD sunt luaţi de Poliţie. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat din anii comunismului. Am ajuns să dăm cu piciorul la ce au construit generaţii de români, am ajuns să dăm cu piciorul la bunăstarea românilor, la imaginea ţării. Eu vă spun că există soluţii. Voi sunteţi cea mai importantă parte a acestei soluţii. Şi vă spun, PNL este un partid puternic. Are soluţii şi nu este singurul. Nu sunteţi singuri", a declarat preşedintele.

 

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, referitor la discuţia de vineri cu Viorica Dăncilă, că premierul i-a spus că nu ştia că s-a publicat în Monitorul Oficial decizia de a delega atribuţiile pe perioada concediului său, telefonul venind după ce şeful statului a sesizat CCR.

 

"Am ajuns să avem un Guvern iraţional. Ieri am avut o discuţie care m-a făcut să cred că avem un Guvern ireal. Dacă n-ar fi trist, ar fi de râs. O decizie publicată în Monitorul Oficial prin care instala un premier interimar. Surpriză am crezut că este atributul meu. După ce a înaintat acest demers, doamna prim-ministru a sunat să îmi spună că pleacă în concediu şi că toate sunt bune. Asta după ce publicase acea decizie. I-am atras atenţia că nu e bine totuşi ce a făcut. Că acea decizie este profund neconstituţională. Şi ştiţi ce mi-a spus? Nu a ştiu că se publicase", a declarat sâmbătă Klaus Iohannis, în discursul susţinut în cadrul Consiliului Naţional al PNL care a avut loc sâmbătă la Parlament.

 

 

"Mai ireal decât aşa ceva nu cred că se poate. Dragii mei, acest stil de conducere ireală, iraţională nu poate să continue. E nevoie de o alternativă raţională. Trebuie să faceţi tot ce se poate pentru a reveni raţionalitatea şi normalitatea în România", a mai spus Iohannis.

 

CCR a stabilit pe 14 august termenul pentru transmiterea punctelor de vedere de către Preşedinţie şi Guvern, referitor la sesizarea depusă de preşedintele Klaus Iohannis în legătură cu existenţa unui conflict juridic între instuţii.  Vicepremierul Paul Stănescu, desemnat să preia conducerea Guvernului în perioada 6-13 august, a declarat că atât el cât şi prim-ministrul vor respecta decizia CCR.

 

Direcţia Rutieră a anunţat vineri că va propune Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, clasarea dosarului penal deschis pe numele şoferului maşinii cu plăcuțe înmatriculate în Suedia care conțin un mesaj anti-PSD, precizând că şeful Poliţiei Române a cerut verificări privind „modul eronat” al argumentării aplicării Convenţiei de la Viena.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22