Ministrul Justiției, Tudorel Toader, și-a luat concediu de odihnă până pe 17 august

Redactia | 06.08.2018

​Ministrul Justiției, Tudorel Toader, și-a luat două săptămâni concediu de odihnă, în perioada 6 – 17 august 2018, apare postat pe site-ul Ministerului Justiției. Acesta si-a delegat atribuțiile pentru aceasta perioada unui secretar de stat.

Pe aceeași temă

 

 

După cum a declarat săptămâna trecută, Toader, imediat după întoarcerea din concediu, are de rezolvat două probleme foarte dificile: să numească un nou procuror-șef la DNA și să treacă prin Guvern o ordonanță de urgență pentru revizuirea sentințelor definitive date pe baza protocoalelor încheiate cu SRI și a interceptărilor ilegale, așa cum le-a numit chiar el.


Ministerul Justitiei a declansat, luni, o noua procedură pentru selectia unei propuneri de numire in functia vacanta de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Potrivit MJ, noua procedura se va desfasura in perioada 6 august - 6 septembrie.

 

In ceea ce priveste ordonanta de urgenta, Toader a anuntat saptamana trecuta ca va face propunerea intr-un timp scurt, "dupa terminarea concediilor".

 

"(OUG-ul va da - n.r.) posibilitatea oricarui condamnat care are sentimentul, convingerea faptului ca hotararea a fost pe protocol sau pe interceptare nelegala sa se apropie de dosar, sa ceara unui judecator sa verifice daca hotararea lui a fost pronuntata pe baza celor doua elemente, judecator care sa spuna da, ii admite si trimite cauza la rejudecare, judecator care sa spuna nu, nu e vorba de interceptari nelegale, de protocoale, se respinge.

 

Deciziile Curtii Constitutionale fac aceasta definitie, aceasta clasificare (a ceea ce inseamna interceptari nelegale - n.r.) . Interceptari facute de SRI si folosite de procurorul de drept comun, fapte care nu au legatura cu securitatea, siguranta nationala si folosite in fapte de drept comun", a explicat ministrul Justitiei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22