Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


„Copacul vrajbei noastre” – o dramă islandeză glorios de sumbră
- - - -
2018-08-06
Cultura
0

2018 / 08 / 10

Copacul vrajbei noastre,  filmul regizorului islandez Hafsteinn Gunnar Sigurõsson care  a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneția, ajungând și la cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, va ajunge în cinematografele din România începând cu 10 august,

 

 

Balanța aproape perfectă dintre drama din familie și comedia neagră ne duce cu gândul la peliculele anterioare ale regizorului, Parisul Nordului și La răscruce, dar de această dată, Sigurõsson proiectează cu adevărat o voce distinctă.

În Copacul vrajbei noastre, Agnes îl dă pe Atli afară și îi spune să  nu care cumva să-l mai prindă lângă fiica lor, Ása. Atli se mută cu părinții, dar aceștia sunt prinși într-o ceartă cu vecinii: cică arborele din curte, de care sunt atât de mândri, le umbrește prispa! Curând, lucrurile scapă de sub control…

Întrebat de unde a apărut idea filmului, Sigurõsson a declarat că ideea a prins contur cu mai bine de un deceniu în urmă într-o discuție de-a sa cu Huldar Breiõfjörõ, co-scriitorul filmului: „Amândoi am fost fascinați de ideea de a face un film despre disputele dintre vecini. Ceea ce m-a entuziasmat pe mine, inițial, în legătură cu ideea aceasta este faptul că astfel de conflicte pot fi absurd de amuzante, deoarece mai mereu au în centrul atenției chestiuni minore care sunt exagerate până la refuz. Ele devin de cele mai multe ori conflicte extrem de violente, în urma cărora oamenii normali, respectabili, își pierd demnitatea și auto-controlul”.

După premiera din cadrul Festivalului de Film de la Veneția, Copacul vrajbei noastre a câștigat premiul pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor și Cel mai bun scenariu la Oscarurile islandeze 2018.

Copacul vrajbei noastre este distribuit în România de Transilvania Film.

TAGS : Hafsteinn Gunnar Sigurõsson TIFF Copacul vrajbei noastre Venice Film
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Cultura
1377
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22