Viorica Dăncilă, chemată în judecată de redactorul-șef al Times New Roman

Redactia | 08.08.2018

Redactorul-șef al publicației satirice Times New Roman, Călin Petrar, a anunțat miercuri că a dat-o în judecată pe premierul Viorica Dăncilă pentru ”tăvălirea”, vreme de aproape 10 ani, a ”imaginii și demnității de român”, cerând prejudicii de imagine de 1 leu.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

”După episodul Priștina – Podgorica, la presiunea bunului simț și la sfaturile avocatului meu, Radu Sora, am decis să o dau și eu în judecată pe Viorica Dăncilă. Asta se întâmplă în același dosar în care Viorica Dăncilă ne cere mie și colegilor mei de la Times New Roman 100.000 de euro pentru că am spus despre ea într-un articol că este tâmpită. Țin să precizez că nu mi-am dorit să fiu într-un asemenea conflict, ci este doar un răspuns la cererea absurdă făcută de Viorica Dăncilă. Este nu doar revoltător, ci de-a dreptul kafkian ca Viorica Dăncilă să îmi ceară 100.000 de euro pentru un articol care a stat online două zile, în timp ce ea îmi tăvălește imaginea și demnitatea de român încă din 21 ianuarie 2009, în calitate de europarlamentar, și din 29 ianuarie 2018 în calitate de prim-ministru al României”, scrie Călin Petrar pe site-ul Times New Roman.

 

”Când libertatea de exprimare este atacată atât de halucinant, când ajungi să fii dat în judecată pentru o banală constatare, nu putem rămâne fără reacție. Pentru că, repet, astfel de vremuri trăim: sunt dat în judecată de Viorica Dăncilă, care vrea 100.000 de euro prejudicii de imagine pentru c-am făcut-o tâmpită. 100.000 de euro pentru o constatare banală. O constatare pe care a făcut-o orice om cu un minim de discernământ. Așa că îi cer și eu prejudicii de imagine: nu mult, 1 RON, pentru că eu sau colegii mei luptăm pentru păstrarea libertății de exprimare, nu pentru bani”, mai adaugă redactorul-șef al Times New Roman.

 

Petrar explică faptul că, de fapt, cei care suferă prejudicii de imagine sau atingere ale dreptului la demnitate sunt românii.

 

”Prin tot ceea ce face, facilitând ca o persoană incompatibilă cu funcția de premier (din cauza unei condamnări penale) să conducă România prin intermediul ei, prin modul în care se exprimă, prin gafele pe care le face, Viorica Dăncilă aduce atingere demnității noastre și ne aduce grave prejudicii de imagine”, arată Călin Petrar.

 

El îi îndeamnă și pe alți români să îi urmeze exemplul și să o dea în judecată pe Viorica Dăncilă pentru că le provoacă grave prejudicii de imagine.

 

”Astfel, orice cetățean român poate face cereri de intervenție în interes propriu, în dosarul nostru 10816/3/2018 – Tribunalul București, în care să solicite același lucru, să se constate încălcarea dreptului său la demnitate și imagine în calitate de cetățean al României”, arată redactorul-șef al Times New Roman.

 

Pagina de Media anunța în luna mai că Viorica Dăncilă, Gabriela Firea, Lia Olguța Vasilescu, Irina Tănase (iubita lui Liviu Dragnea) și Carmen Dan au dat în judecată site-ul Times New Roman, pe Alex Dona, managing director, Călin Petrar, redactorul-șef al site-ului, și pe Ovidiu Eftimie. Motivul: Textul postat pe 12 martie și intitulat: „Curva lui Dragnea…”, scrie G4Media.ro

 

Irina Tănase și cele patru reprezentante PSD au solicitat în instanță suma de 500.000 de euro de la Times New Roman, conform reporterului Realitatea TV, Ionela Arcanu.

 

Jurnalista citează din dosarul depus la Tribunalul București de reprezentantele PSD:

 

„Toate expresiile jignitoare la adresa doamnei Irina Tanase au declansat o stare fizica si mentala de rau, fiindu-i chiar teama si jena sa iasa pe strada datorita imaginii deformate ce i-a fost creata in ochii publicului prin expresiile folosite in cuprinsul articolului distribuit un spatiul public. (…).”

 

„Consideram ca un astfel de articol tinde spre discriminarea femeilor atunci cand se refera la Primul Ministru al tarii- Dancila Vasilica Viorica, Primarul General al Mun Bucuresti- Firea Gabriela, Ministrul Muncii- Vasilescu Lia Olguta si Ministrul de Interne- Dan Carmen ca fiind “hoarda de tampite cu functii importante in partid”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22