Haos la Spitalul Universitar: Directorul financiar și-a dat demisia; protestele continuă

Redactia | 08.08.2018

Scandalul izbucnit luni la Spitalul Universitar de Urgență din București face primele victime: directorul financiar, Liana Șaulea, și-a dat demisia iar protestele asistenților se radicalizează, doi dintre ei intrând în greva foamei.

Pe aceeași temă

 

 

 

Directorul financiar al Spitalului Universitar de Urgență din Capitală, Liana Saulea, a declarat, pentru agenția de presă Mediafax, că și-a dat demisia, miercuri, din funcție.

 

"Da, mi-am dat demisia. Azi (miercuri -n.r.). Nu vreau să comentez motivele. Am scris totul în cerere", a declarat, pentru agenția de presă Mediafax, Liana Saulea.

 

Demisia vine pe fondul nemulțumirilor unor angajați ai Spitalului Universitar, care au protestat de altfel luni în fața unității spitalicești. Doi asistenți ai spitalului au anunțat deja că au intrat în greva foamei.

 

Miercuri, unui asistent medical de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti care se află în greva foamei de trei zile i s-a făcut rău. El a fost transportat la Spitalul Militar deorece a refuzat să primească îngrijiri la Spitalul Universitar.

 

"Am intrat în greva foamei din pricina mizeriei din sistem, lipsuri materiale, aparatură vai de mama ei aparatură învechită. Cel mai tare ne-a indignat că, după ce că muncim în condițiile în care muncim, ni se iau și din bani, din acea imensă mărire de salariu că o să avem salarii duble. S-au introdus bonurile de masă în normă de hrană, ne-a luat impozit 45 la sută luna asta, ne-au condiționat că, dacă ne dau tichetele de vacanță trebuie să renunțăm la sporuri. De ce astea dacă țara merge bine și totul este ok, de ce să plătim noi. Dacă doamna manager are demnitate, de ce nu își dă demisia să lase controlul să se desfășoare cum trebuie. Am sunat azi la 112, am solicitat o salvare că nu mă simt bine . A veni salvarea, am spus clar că nu vreau să fiu internat la Spitalul Universitar. Doamna dispecer a spus că dacă renunț la Universitar că așa e legea la cel mai apropiat spital să mă pună să semnez că refuz și am scris în acea foaie că refuz la Universitar. Apoi m-am deplasat cu o colegă la Spitalul Militar, am intrat la UPU la subsol. La triaj erau doi domni și le-am spus că sunt în greva foamei că mă simt rău", a declarat, pentru Mediafax, Dan Simion, asistent.

 

Încă un asistent, o femeie, a anunțat că intră în greva foamei.

 

"Am decis în cazul în care Dan va claca definitiv am zis că trebuie să fie unul care să preia ceea ce a început el, așa că începând de azi, de la ora 10, am depus la registratura Spitalului Universitar înștiințarea intrării mele în grevă generală pe perioadă nedeterminată până când doamna manager își va da demisia sau va fi demisă pentru că în România 2018 nu putem să acceptăm așa ceva în sistemul sanitar. Nu mai putem accepta minciunile, dictatura, punerea piciorului pe cap, indolența conducerii. (...) Personal am văzut multe nereguli începând cu uniformele, nu avem papuci. Cumpăr papuci din banii mei, uniformele le spăl acasă. Ducem microbii acasă la familie la copii și părinți bătrâni. Veșnică este pusă în pericol viața pacienților în acest spital începând cu UPU și terminând cu morga", a declarat, pentru Mediafax, Mariana Luceanu, asistent medical.

 

Corpul de Control al Ministerului Sănătății face verificări în unitatea spitalicească.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22