Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Regizorul ucrainean Oleg Sențov, închis de Putin, se teme că sfârșitul i-e aproape
Dora Vulcan - - - -
2018-08-08
International
0

Regizorul ucrainean Oleg Sențov, deținut într-o închisoare din Rusia și în greva foamei de aproape trei luni, este într-o stare de sănătate "catastrofală" și se teme că sfârșitul său este "aproape", a precizat miercuri verișoara sa, după ce a primit o scrisoare de la acesta.

 

 

 "Situația nu e proastă, este catastrofală. Oleg mi-a trimis o scrisoare prin intermediul avocatului său. Aproape nu se mai poate ridica. Scrie că sfârșitul său este aproape și nu vorbește de eliberare", a scris vara regizorului, Natalia Kaplan, pe Facebook, citată de AFP. 

 

Regizorul în vârstă de 42 de ani, aflat miercuri în a 87-a zi de grevă a foamei, refuză transferarea într-un spital civil de teamă că nu va supraviețui transportului, a adăugat ea.

 

Un oponent al anexării peninsulei Crimeea de către Rusia, Oleg Sențov a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru "terorism" și "trafic de arme" la capătul unui proces calificat drept "stalinist" de Amnesty International.

 

Acesta a intrat în greva foamei în 14 mai pentru a cere eliberarea tuturor "deținuților politici" ucraineni deținuți în Rusia.

 

Avocatul lui Sențov, Dmitri Dinze, care l-a vizitat marți în închisoare, a declarat că regizorul a slăbit 30 kg și suferă de probleme cardiace.

 

Potrivit acestuia, regizorul are o rată foarte scăzută de hemoglobină iar ritmul său cardiac este de 40 de bătăi pe minut.

 

Autoritățile penitenciare spun însă că starea sa de sănătate este "satisfăcătoare".

 

Guvernele occidentale și numeroase personalități, precum scriitorul american Stephen King sau actorul american Johnny Depp, au cerut Kremlinului eliberarea lui Oleg Sențov.

TAGS : rusia ucraina detinut politic regizor oleg sențov greva foamei muribund
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
2429
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22