Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Jandarmeria dă vina pe galeriile de fotbal. Ele neagă orice implicare în mitingul diasporei
Dora Vulcan - - - -
2018-08-10
Actualitate Interna
0

Jandarmeria spune că la mitingul din Piața Victoriei au ajuns și membrii galeriilor de fotbal, cerând protestatarilor să se delimiteze de aceștia. În ciuda tensiunilor, manifestații nu pleacă din Piață. În schimb, galeriile de fotbal neagă orice implicare. Între timp, jandarmeria a fost surprinsă provocând protestatarii, aruncând înspre aceștia cu gaze lacrimogene fără motiv.

 

 

 Toate diversiunile jandarmeriei cad ca la popice. În ciuda faptului că a încercat să dea vina pe galeriile de fotbal, pentru acțiunile huliganice ale unor indivizi care au încercat să deturneze mitingul pentru a justitifica intervenția în forță a jandarmeriei, aceasta continuă să dea întruna cu gaze lacrimogene împotriva protestatarilor pașnici. Aerul în Piață a devenit de nerespirat și, pentru că protestatarii s-au retras pe străzile adiacente, jandarmii merg cu gaze lacrimogene după ei, pentru a-i îndepărta.În tot acest timp, protestatarii aprind luminițele de la telefoane pentru a arăta că ei vor să protesteze pașnic. Intenția vădită este de a elibera Piața Victoriei.

 

 Mai multe momente tensionate au avut loc între jandarmi și indivizii care au aruncat în ei cu sticle de apă și lapte.

 

Imaginea de față dovedește cu asupra de măsură strategia Jandarmeriei care aruncă provocator cu gaze lacrimogene în mijlocul protestatarilor pașnici, după ce a încercat să dea vina pe galeriile de fotbal pentru comportamentele violente ale unor indivizi care au acționat la provocare pentru a putea determina intervenția în forță a jandarmeriei împotriva protestatarilor. 

 

Realizatorul Realitatea tv Rareș Bogdan a anunțat pe post că a primit dreptul la replică al galeriilor de fotbal care au negat orice implicare în acțiunile violente din Piață împotriva jandarmilor. 

 

Se repetă, astfel, scenariul din februarie 2017 când jandarmeria a încercat o diversiune similară după ce Codrin Ștefănescu și Robert Negoiță au mobilizat pe grupuri mai mulți indivizi violenți, dintre cei cunoscuți de jandarmerie și monitorizați tocmai pentru că provoacă scandaluri și pe stadion, pentru a sparge protestele de la acea vreme. 

 

Și atunci, ca și acum, protestatarii care au de transmis un mesaj lui Dragnea și guvernării sale, s-au menținut departe de zona provocatorilor și de acțiunile lor. 

 

Cu toate acestea, deși susține că provocatorii ar fi ai galeriilor de fotbal, jandarmeria, prin vocea purtătorului de cuvânt spune că, dacă va fi forțată va intra în forță și va pune tunurile de apă pe protestatari. 

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

TAGS : proteste piata victoriei mitingul diasporei diversiunea jandarmeriei ultras galerii fotbal dezmintire
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
3279
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22