Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Senatorul Vlad Alexandrescu: Știți cum e să-ți vezi propriul copil transportat cu targa?
Dora Vulcan - - - -
2018-08-10
Actualitate Interna
2

Vlad Alexandrescu povestește vineri seara pe pagina sa de Facebook cum și-a văzut fiica de 16 ani, care l-a însoțit la protestul diasporei din Piața Victoriei, „transportată pe targă, în stare de inconștiență, de către un echipaj SMURD”, după ce jandarmii au aruncat cu gaze lacrimogene in mijlocul mulțimii.

 

 

 ”Știți cum e să te întâlnești cu propriul tău copil, transportat pe targă, în stare de inconștiență către un echipaj SMURD?

Fetele mele erau cu mine la protest. Una dintre ele a înaintat puțin, cu o prietenă a ei, în dreptul primelor mese de la girafă. Acolo a inhalat gazele împrăștiate de forțele de ordine. Și-a pierdut cunoștința.

Noi o pierdusem din vedere și am început să o căutăm. Credeam doar că întârzie un pic mai în față...

Deodată, am văzut paramedicii care transportau pe targă o adolescentă de 16 ani. Unul dintre voluntarii care transportau targa mi-a strigat: Domnule Alexandrescu, este fata dumneavoastră!

M-am alăturat lor în goană și am urcat în camion. A urmat resuscitarea, cu oxigen și monitorizare a inimii. Mulțumesc echipei de intervenție!

Cum e ca un guvern să-și gazeze proprii cetățeni? Și pe copii! Să le facă rău ca să-și asigure liniștea?

Au aruncat cu gaze lacrimogene in mijlocul mulțimii. N-a contat că erau copii, bătrâni, oameni bolnavi. Mii de persoane pașnice au fost lovite de nori de gaze, sufocându-se și lăcrimând șiroaie.

Este de departe cea mai brutală intervenție a Jandarmeriei. Și pentru ce? Pentru că strigă oamenii împotriva Guvernului? Iar nouă ne trebuie să ne ia ambulanța copiii pentru că au îndrăznit să se afle acolo?

Tot ce conteaza pentru mine acum e ca Ioana să fie în regulă. De mâine, însă, nu vom lăsa lucrurile așa”, a scris vineri seară Vlad Alexandrescu pe pagina sa de Facebook. 

 

 

TAGS : diaspora protest jandarmi gaze lacrimogene
Comentarii
cucu bau 2018-08-11
pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti.
emil 2018-08-11
Cam ticalosi acesti jandarmii, au lasat fata jandarm intre protestatari dupa ce au tras cu tunuri de apa si gaze in parintii cu copii.
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1620
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22