Filmul unei zile in care regimul Dragnea a instaurat ”violenta legitima a statului”

Redactia | 11.08.2018

Peste 100.000 de oameni au manifestat vineri seară în Piața Victoriei împotriva guvernării PSD-ALDE. Printre manifestanți s-au aflat numeroși români care muncesc în străinătate. De asemenea au fost infiltrați huligani care au atacat forțele de ordine. Acestea au intervenit cu violenta excesiva, folosind gaze lacrimogene si tunuri cu apa.

Pe aceeași temă

 

 

 

La ora 23:00 jandarmii au primit ordin să evacueze Piața Victoriei și au atacat mulțimea cu zeci de grenade lacrimogene, fumigene și cu șnaprel. Jandarmii au continuat să-i urmărească până după miezul nopții pe protestatari pe bulevardele și străzile adiacente Pieței Victoriei.

 

În total, 440 de persoane, dintre care 24 de jandarmi, au primit îngrijiri medicale la mitingul din Piaţa Victoriei, potrivit unei informări a ISU Bucureşti-Ilfov. De asemenea, 65 de oameni au fost transportaţi la spital, nouă dintre ei fiind jandarmi.

 

În timpul incidentelor doi jandarmi, bărbat și femeie, au fost prinsi de un grup de huligani și bătuți. Doi manifestanți au intervenit făcând scut în apărarea celor doi. Potrivit Jandarmeriei, femeia a fost internată cu suspiciune de fractură de coloană cervicală.

 

Filmul evenimentelor din seara de vineri a protestului Diasporei.

 

După miezul nopții: Jandarmii urmăresc grupurile de protestatari care s-au retras pe străzile adiacente Pieței Victoriei. Confruntările dintre jandarmi și protestatari au continuat pe bulevardul Ion Mihalache, Calea Victoriei și Banu Manta.

 

23:50 Sunt incendiate obiecte în Piața Victoriei, mobilier ale unor terase din zonă.

23:35 Președintele Klaus Iohannis condamnă intervenția brutală a Jandarmilor, pe care o consideră disproporționată. „Într-o democrație autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violența nu este acceptabilă, indiferent de opțiunile politice. Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei, puternic disproporționată în raport cu manifestările majorității oamenilor din Piața Victoriei”, a scris Iohannis pe Facebook.

 

23:30 O armă de foc a fost sustrasă de la unul dintre jandarmi.

23:20 Jandarmii au evacuat Piața Victoriei, protestatarii se retrag pe străzile adiacente.

 

23:10 Jandarmeria intervine în forță pentru evacuarea pieței. Se folosesc grenade lacrimogene și tunurile cu apă. Oamenii fug pe bulevardele adiacente.

 

23:55 O parte dintre cei care au fost evacuați din Piața Victoriei se retrag pe Bulevardul Mihalache.

 

23:35 Interventia în forța a jandarmilor face victime multiple

 

22:37 În Piață jandarmii folosesc din nou gazele lacrimogene.  Jandarmeria a adus un autotun cu apă pentru a dispersa protestatarii.

22:30 ISU anunță că 220 de persoane au necesitat îngrijiri medicale

 

22.20 "PSD, Muie PSD", scandeaza zeci de mii de oamenii ramasi in Piata, in ciuda aerului irespirabil. Jandarmeria Română anunţă că se va interveni în Piaţa Victoria pentru restabilirea ordinii publice în zona de desfăşurare a protestului. "S-au făcut somaţiile legale, se va interveni spre restabilirea ordinii publice, cele trei semnale luminoase de avertizare au fost făcute", precizează Jandarmeria Română.

 

22.00 In Piata  Victoriei e haos,  jandarmii intervin în forță și aruncă zeci de grenade cu gaze lacrimogene în mijlocul Pieței și în parcare, dispersând zecile de mii de oameni. Piața e plină de fum, iar aerul e irespirabil, protestatarii aleargă să scape de efectul gazelor. Strazile  din jurul Pietei Victoriei sunt pline de oamenii care au fugit din piata.

 

21.30 Jandarmii lanseaza dispozitive cu gaze lacrimogene in mijlocul multimii adunate in Piata Victoriei in incercarea de a sparge mitingul de protest. Oamenii fug pe bulevarul Kiseleff, care  e complet blocat.

 

21:13 Violențele continuă în Piața Victoriei. Se aruncă cu pietre și bucăți din bordurile sparte înspre jandarmi.

21:00 În Piața Victoriei, 60.000 de oameni au aprins lanternele telefoanelor și au cântat imnul național.  Zeci de mii de oameni striga "Fara Violenta" dar si "nu plecam". De asemenea, pe cladirea guvernului e proiectat mesajul fara violenta.

20:53 – Jandarmeria anunţă că în Piaţa Victoriei şi-au făcut apariţia persoane cunoscute ca făcând parte din grupuri violente şi galerii ale unor echipe de fotbal şi solicită protestatarilor să se delimiteze de acestea, transmite Agerpres.

“În Piaţa Victoriei şi-au făcut apariţia persoane cunoscute ca făcând parte din grupuri violente şi galerii ale unor echipe de fotbal. Rugăm protestatarii de bună credinţă să se delimiteze de aceste grupuri şi să nu sprijine în niciun fel acţiunile lor violente! De asemenea, îi rugăm pe oamenii care protestează paşnic să nu intre în conflict cu aceste persoane!”, se arată într-un mesaj al Jandarmeriei Române postat, vineri, pe Facebook. (G4Media.ro).

20:46 – Imagini filmate de sus care surprind mulțimea uriașă de oameni din Piața Victoriei:

20:34 Mulți dinspre protestatari se retrag către Muzeul Antipa, bd. Aviatorilor și parcarea dinspre Buzesti - Mihalache. Unii protestatari aruncă cu pietre și bucăți din borduri înspre jandarmi. (Hotnews)


20:11 – Stația de metrou de la Piața Victoriei a fost închisă. Piața din fața guvernului este arhiplină. Mulțimea de oameni se întinde pe bulevardele adiacente: Lascăr Catargiu, Aviatorilor, Kiseleff, Ștefan cel Mare. Traficul rutier a fost restricţionat vineri seară pe Bulevardul Nicolae Titulescu, de la intersecţia cu Bulevardul Banu Manta, şi pe strada Buzeşti – de la intersecţia cu strada Mircea Vulcănescu către Piaţa Victoriei.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22