Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Macovei: Președintele să ceară în CSAT toate datele legate de reprimarea din 10 august
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-08-13
Actualitate Interna
2

„Solicit președintelui să ceară imperativ în CSAT toate cifrele și datele care indică muniția folosită și toate comunicările care au planificat și ordonat reprimarea protestului din 10 august 2018” cere eurodeputata Monica Macovei într-un comunicat de presă.

 

 

Statul controlat de Dragnea și-a lovit brutal cetățenii. Românii au bătut români. Pentru asta, toți cei vinovați trebuie să răspundă penal și cu funcțiile. Un stat care își bate cetățenii este un stat penal și o dictatură. Procurorii trebuie să ancheteze imparțial și rapid și să trimită în judecată toți vinovații. Nu există victime fără “călăi”.

 

Președintele României trebuie să își exercite atribuțiile lui. El nu face anchete, dar conduce CSAT. Îi cer din nou să convoace CSAT și să analizeze rapid ce rol a avut fiecare instituție a statului în reprimarea protestului din 10 august 2018. Orice întârziere înseamnă timp lăsat celor vinovați de măsurile luate să încerce să își acopere urmele. Peste 440 de persoane au trecut pe la punctele SMURD, 60 de persoane au fost transportate la spital. Manipulările lui Dragnea, Dan și restul organizatorilor violențelor extreme, inclusiv cu muniție, nu sunt crezute de nimeni și nici nu pot fi.

 

De aceea, îi cer președintelui să convoace și să conducă rapid și ferm un CSAT, să ceară imperativ toate cifrele și datele care indică muniția folosită și toate comunicările care au planificat și ordonat lovirea cu bastoane, grenade, gloanțe de cauciuc, folosirea gazelor lacrimogene împotriva mulțimii și a tunurilor cu apă, dispersarea și urmărirea oamenilor care au ieșit în stradă să protesteze față de PSD, Dragnea și penali și să susțină anti-corupția.

TAGS : monica macovei proteste reprimare klaus iohannis
Comentarii
FLORIAN D. MIREA 2018-08-14
Suntem intr-un blocaj din care nu se poate iesi decat dupa modelul taierii nodului gordian. Daca mai exista vreun barbat de stat in tara asta.
emil 2018-08-13
Ce date pot da membrii CSATului cand se acuza unii pe altii ca sunt state paralele?
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1535
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22