Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Tragedie în Italia. Un pod s-a prăbușit făcând zeci de victime, alte persoane sunt căutate
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-08-14
International
1

Cel puțin 22 de persoane au murit și altele au fost rănite grav și cel puțin 10 sunt date dispărute în urma prăbușirii unei secțiuni a unui viaduct din Italia, în apropiere de Genova, a anunțat la ora 16 Edoardo Rixi, adjunctul ministrului italian de Interne, a anunțat agenția ANSA.

 

 

 

Autoritățile italiene se așteaptă ca numărul victimelor să crească pe măsură ce echipele de intervenție efectuează săpături pentru a mai găsi supraviețuitori.

 

Printre victime se numără şi un copil, potrivit unor surse din cadrul poliţiei.

 

 O secţiune a podului Morandi, care trece pe deasupra unor centre comerciale, fabrici, locuinţe, linia feroviară Genova-Milano şi râul Polcevera, s-a prăbuşit marţi în jurul orei locale 11.30 (ora României, 12.30).

 

 Ministrul italian al Transporturilor, Danilo Toninelli, a declarat că pare să fie "o tragedie imensă".

 

Podul, parte a autostrăzii A10, are o înălţime de aproximativ 100 de metri, potrivit presei italiene, care relatează că mai multe vehicule sunt afectate de incident.

 

Podul care s-a prăbuşit, cunoscut drept podul Morandi, a fost construit în anii 1960 şi reabilitat în 2016.

 

Aproximativ zece vehicule, în care se aflau mai multe persoane, au fost afectate de prăbuşirea podului în cursul unei ploi torenţiale, relatează surse din cadrul serviciilor de urgenţă, citate de de ANSA.

 

Premierul italian Giuseppe Conte va ajunge marţi la Genova după prăbuşirea podului. Surse guvernamentale au indicat că premierul va rămâne şi miercuri la Genova.

 

 

 

 

 

 

TAGS : italia pod prabusit tragedie genova
Comentarii
emil 2018-08-15
Bine ca l-au reabilitat inainte de a fi trasnit si daramat. Ieri pe CNN anuntau 35 de morti iar la noi abia acum au ajuns la 31.
Total 1 comments.
Mai multe din International
2399
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22