Sebastian Cucoș, comandantul măcelului din 10 august, a ieșit să declare „îmi iubesc țara”

Redactia | 14.08.2018

Șeful Jandarmeriei, care este interimar de un an de zile, iar ministrul de Interne l-ar vrea numit pe post, doar că nu poate sa-l convingă pe Iohannis, a iesit azi cu o declaratie halucinanta in care s-a laudat ca e cel mai mândru jandarm din tara. A fugit dupa aceea fara sa ia nicio intrebare de la presă.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Ce a declarat Jandarmul-sef astazi:

 

Am 22 de ani de carieră militară, am evoluat treaptă cu treaptă. Nu am făcut decât să îmi iubesc țara

 

Am văzut polarizări diferite în spectrul media și nu numai cu privire la ultimele evenimente. cei vinovați vor plăti, indiferent de unde sunt. Să le lăsăm să-și facă treaba

 

Jandarmii ăștia sunt aceiași pe care i-am văzut la inundații, care i-au scos pe oameni din zăpadă

 

Mă aflu în următoarea situație: am absolvit un examen. După absolvire e necesar avizul CSAT. E o procedură, durează. Nu fac decât să aștept ca acest parcurs procedural să se încheie

 

Dragi români, suntem în anul unirii. Să ne așezăm la calm (sic!), la moderație, la înțelegere

 

În ce privește colegii mei, vă asigur că și-au făcut datoria

 

Subliniez: dacă există cineva care se face vinovat de ceva, va fi investigat. Sper ca justiția să-și facă treaba cu prisosință

 

Cucoș a plecat fără să răspundă la nicio întrebare din partea jurnaliștilor.”

 

Sebastian Cucos trebuie sa raspunda la 129 de plângeri penale, depuse pana pe 14 august.            

 

Subordonatii lui Cucos au gazat peste 100.000 de oameni în seara zilei de 10 august, și au facut peste 400 de raniti. Atat de priceput este dl Cucos și jandarmii lui iubitori de PSD-ALDE, ca n-au reusit sa retina nici macar un singur provocator de la miting. Dar, chiar daca s-ar fi predat vreunul de buna voie, bravii jandarmi l-ar fi pierdut pe drum cu siguranta, la cat sunt de indemanatici.

 

Cucos nici macar nu a schitat vreun semn ca s-ar gandi sa-si ceara iertare de la cei pe care i-a gazat sau i-a bagat in spital, doar asa, ca sa faca pe placul sefilor, sa mai ia o tresa, sa manance o paine in plus.

 

Parchetul General a anunțat că Secția Militară a instituției preia ancheta privind violențele din 10 august din Piața Victoriei, pentru a uni toate denunțurile într-un singur dosar, fiind avute în vedere și plângerile depuse împotriva ministrului de Interne și a prefectului Capitalei.

 

Dosarul a fost constituit ca urmare a sesizării din oficiu a procurorului militar de serviciu al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, care a constatat din imaginile prezentate în spaţiul public că există suspiciunea posibilei comiteri a unor fapte de natură penală de către cadrele militare.

 

„În acest dosar au fost înregistrate până în prezent un număr de 129 de plângeri penale şi au fost audiate 74 de persoane. Menţionăm că în perioada 15 - 17 august 2018 în dosarul penal constituit la nivelul Secţiei Parchetelor Militare – PICCJ, se vor efectua acte de urmărire penală, inclusiv primirea de plângeri sau denunţuri. Activitatea se va desfăşura la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, strada George Georgescu nr. 3 , sector 4, Bucureşti”, mai spune Parchetul General.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22