Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Marea Britanie: UE trebuie să își schimbe tactica pentru evitarea unui Brexit fără acord
Dora Vulcan - - - -
2018-08-15
International
0

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, a declarat marți că Uniunea Europeană trebuie să își schimbe tacticile în ceea ce privește negocierile pentru Brexit, pentru a evita ieșirea Marii Britanii din Blocul comunitar fără un acord, relatează The Guardian, preluat de Mediafax.

 

 

 Conform declaraţiilor ministrului, riscul unui Brexit fără acord a crescut semnificativ în ultimele săptămâni.

 

„Cred că riscul unui Brexit fără acord a crescut semnificativ. Totuşi, nu este ceva ce ne dorim şi sper că vom găsi o modalitate să evităm această situaţie”, a declarat ministrul.

 

„Nu am văzut nicio schimbare în abordarea Comisiei Europene”, a adăugat acesta.

 

Jeremy Hunt urmează să plece într-o călătorie de trei zile în Lituania, Danemarca şi Olanda pentru a convinge oficialii celor trei ţări să susţină planul pentru Brexit al prim-ministrului britanic Theresa May.

 

Deşi cele trei ţări sunt aliaţi puternici ai Marii Britanii, reprezentanţii acestora nu au susţinut activ cauza prim-ministrului May în negocierile pentru Brexit.

 

 

Theresa May a programat mai multe vizite oficiale ale miniştrilor în ţările europene pe durata verii pentru a aduna susţinere în discuţiile cu negociatorul-şef al Uniunii Europene, Michel Barnier.

 

Jeremy Hunt a devenit ministrul de Externe al Marii Britanii după ce Boris Johnson a demisionat în semn de protest faţă de politicile premierului Theresa May privind Brexit.

TAGS : ue uk brexit
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
830
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22