Copiii a căror imagine e folosită de jandarmerie întreabă de ce nu sunt apărați oamenii

Dora Vulcan | 15.08.2018

Jandarmeria Română a postat pe 12 august, la două zile după intervenția violentă de la mitingul diasporei, o fotografie în care un jandarm vorbește cu doi copii. „Așa am început seara, așa vrem să o continuăm! Mulțumim!”, era mesajul care însoțea fotografia. Mama copiilor a dezvăluit pentru Digi24 ce i-a spus copilul cel mare jandarmului.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Andreea Sofonea este mama celor doi copii, iar aceștia i-au spus o altă poveste față de descrierea făcută pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române.

 

 

„Când am văzut poza, zic: ce ai arătat aici către jandarmi?

Și spune: l-am întrebat de ce apără Guvernul și nu pe oamenii care protestează.

Nu mă deranjează că au vrut să dea dovadă de dialog cu nişte copii, mă deranjează că puteau să spună ce le au reproșat copiii”, a spus mama celor doi copii, pentru Digi24.

 

 

 

 

 

Ea a povestit și momentele de groază prin care a trecut. A ieşit în piaţă cu gândul de a protesta paşnic, dar îşi aminteşte că la un moment dat lucrurile au luat o turnură neaşteptată.

 

 

„A fost un şoc pentru mine, în primul rând psihic, dar și fizic, pentru că la un moment dat, în jurul orei 20.30, grenadele au început să fie aruncate în mijlocul mulțimii paşnice”, își amintește Andreea Sofonea.

 

 

Din cauza gazelor lacrimogene, mama copiilor a avut nevoie de îngrijiri medicale: „Mi s-a făcut rău instant, pe lângă ochii înlăcrimați și gheara în gât, am amețit, 20 de minute am stat cu masca de oxigen pe faţă.”

 

 

Postarea Jandarmeriei a fost considerată cinică după prestația sa violentă din seara de 10 august când Jandarmeria a reprimat în forță o manifestație eminamente pașnică, în urma căreia peste 400 de persoane au fost rănite.

 

 

Imaginea cu cei doi copii cu care dialoghează un jandarm și mai ales comentariul făcut imaginii frizează, tocmai în acest context descris, absurdul:

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22