Ionel Corbu: Agresiunea exacerbată nu se justifică. Există alte modalităti de estompare

Redactia | 15.08.2018

Ionel Corbu, prim-procuror al Parchetului Militar București, a declarat miercuri că Prefectura București nu le-a dat procurorilor ordinul de intervenție pentru operațiunea de vineri a jandarmilor din Piața Victoriei.

Pe aceeași temă

 

 

 

Ionel Corbu, prim-procurorul Parchetului Militar al Capitalei, a spus că procurorul Bogdan Pîrlog, care era de serviciu în acea noapte a trecut prin Piața Victoriei în drum spre casă. A observat derularea evenimentelor de pe trotuar nefiind în nici un caz prezent în centrul de comandă operativ mobil, sau să comunice cu comandanții jandarmilor, „așa cum a lăsat să se Ionel Corbu, prim-procurorul Parchetului Militar al Capitalei, susține, referitor la procurorul Bogdan Pîrlog, cel care pe 10 august a fost la protestul din Piața Victoriei și apoi a deschis dosarul în care se fac cercetări în prezent, că magistratul a fost accidental acolo, locuind în zonă. De asemenea, Corbu susține că procurorul nu și-a depășit atribuțiile de serviciu și nu a intervenit în activitatea jandarmilor, "asa cum a lasat sa se inteleaga purtatorul de cuvant al Jandarmeriei romane, mai mult, dezinformand astfel conducerea M.A.I".

 

De asemenea, procurorii militari fac apel la instituțiile mass-media pentru comunicarea datelor de identificare ale cameramanilor care au filmat, vineri seara, la protestul din Piața Victoriei, pentru ca aceștia să fie audiați în calitate de martori în legătură cu cele întâmplate. Magistrații vor înainte adrese oficiale către instituțiile media. De asemenea, magistrații vor lucra și în intervalul 15-17 august.

 

"Prin delegare, desfășurăm activități de primire a înscrisurilor acte medico-legale in fiecare zi, inclusiv de azi până vineri. Facem un apel la toate televiziunile nationale in a comunica datele de contact ale cameramanilor, pentru ca dumnealor, de buna-credință si impartiali, vor relata ca martori aspectele simtite la cald. O să facem si adrese oficiale", a declarat prim-procurorul Parchetului Militar, Ionel Corbu.

 

”Am cerut de la prefectură ordinul de intervenție încă din data de 11 august, suntem în așteptarea lui. Am primit răspuns de la prefectură să îl cerem de la Direcția de Jandarmerie București, deși îl puteam primi de la prefectură, au și ei exemplarul 2”, a spus Ionel Corbu.

 

El a adăugat că ”din punctul meu de vedere sub nici o formă actele de agresiune exacerbată nu se justifică, pentru că există multiple modalităti de estompare”.

 

Ionel Corbu a mai spus că procurorii au primit de la Jandarmerie o parte dintre datele solicitate – planul de acțiune, planul de intervenție și jurnalul acțiunilor și a adăugat că vor cere informații suplimentare.

 

 

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22