Grupul ALDE din PE: Reprimarea protestelor din România este inacceptabilă

Redactia | 15.08.2018

Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a avut o poziție tranșantă față de violențele jandarmilor față de un protestatarii pașnici.

Pe aceeași temă

 

 

 

„În România, dreptul de a protesta și libertatea de întrunire pașnică nu trebuie niciodată restricționate. Reprimare este inacceptabilă”, a scris Verhofstadt, liderul grupului din care face parte și ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, transmite G4Media.ro.

 

”Guvernul român trebuie să continue reformele anti-corupție și să se asigure că omnipotența serviciilor secrete s-a încheiat, mai cu seamă înainte de preluarea președinției UE”, a mai scris politicianul belgian pe Twitter.

 

Reamintim că situația din România va fi discutată în cadrul ALDE european în septembrie, după ce șefa liberalilor austrieci a solicitat excluderea partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu din familia europeană, acuzându-l că acționează „împotriva intereselor și valorilor” promovate de ALDE european prin refuzul de a părăsi coaliția cu PSD.

 

Purtătorul de cuvânt al ALDE european, Didrik de Schaetzen, a declarat pentru G4Media.ro că solicitarea șefei liberalilor austrieci a fost înregistrată, iar situația din România va fi discutată pe 7 septembrie, într-o ședință a Biroului partidului.

 

Tăriceanu și ceilalți lideri ALDE au cauționat permanent acțiunea jandarmilor și au refuzat să denunțe violențele acestora.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22