Jandarmeria a postat filmul reprimării protestelor (versiune proprie)

Redactia | 16.08.2018

​Jandarmeria Romana a publicat pe pagina de facebook doua filme, in replica la acuzatiile de interventie violenta a fortelor de ordine in scopul reprimarii protestelor pasnice de vineri, 10 august.

Pe aceeași temă

 

 

La sutele de filmari de pe Facebook care arata agresiunile jandarmilor si politistilor asupra unor oameni pasnici, care stau cu spatele, care ridica mainile sau pur si simplu se afla intamplator in calea lor, Jandarmeria raspunde cu propria versiune a desfasurarii evenimentelor de la protestele de vineri. Versiune care acrediteaza ideea unor "agresiuni repetate asupra fortelor de ordine", scrie Ziare.com

 

In cel de-al doilea film postat de Jandarmerie, sunt prezentate imagini cu modul in care intervin fortele de ordine publica din Belgia, Austria, Franta, Germania, Spania si Statele Unite, in situatii de restabilire a ordinii de drept. In inregistrari, fortele de ordine intervin impotriva protestarilor cu gaze lacrimogene si tunuri cu apa.

 

"Avand in vedere speculatiile din spatiul public referitoare la interventia jandarmilor din data de 10 august a.c., va prezentam succesiunea evenimentelor si a agresiunilor repetate asupra fortelor de ordine", scrie Jandarmeria Romana, pe facebook.

 

 

 

Cronologia Jandarmeriei

 

Cronologia prezentata de jandarmi in filmul de 11 minute:

 

16. 21 Masa de oameni manifestanti incearca sa blocheze Buleveradul Kiseleff.

 

Fortele de ordine adopta masuri pentru eliberarea carosabilului, in vederea reluarii circulatiei.

 

Fortele de ordine impiedica intrarea in curtea Guvernului si incearca eliberare carosabilului, in vederea reluarii circulatiei rutiere.

 

Asupra fortelor de ordine se arunca cu obiecte contondente si se pune presiune pe cordonul de jandarmi.

 

18.41 Se arunca cu obiecte contondente si se pune presiune pe cordonul de jandarmi.

 

19.18 Se arunca cu obiecte contondente si se pune presiune pe dispozitivul de jandarmi.

 

19.45 Se pune presiune pe cordonul de jandarmi.

 

19.52 Se arunca cu pietre asupra dispozitivului de jandarmi.

 

20.26 Se arunca cu pietre asupra cordonului de jandarmi.

 

21.43 Se arunca cu materiale pirotehnice si obiecte contondente asupra dispozitivului de jandarmi.

 

21.23 Se pune presiune asupra cordonului de jandarmi.

 

22.31 Se arunca cu pietre si se pune presiune asupra dispozitivului de jandarmi.

 

23.11 Interventia pentru restabilirea ordinii publice in zona in care se exercita violente impotriva fortelor de ordine.

 

23.53 La iesirea din pasaj au facut baricada si au dat foc mobilierului stradal.

 

00.42 Protestatarii arunca cocktail-uri molotov spre directia cordonului de jandarmi pe Bulevardul Ion Mihalache.

 

Interventile din UE si SUA

 

Filmul poate fi urmărit AICI

 

"In continuare, va prezentam modul de interventie al fortelor de ordine publica din Uniunea Europeana si Statele Unite, in situatii de restabilire a ordinii de drept", este cea de-a doua postare.

 

Niciun cadru cu interventiile brutale si agresiunile asupra cetatenilor pasnici - reactii dure de la internauti

 

In inregistrarea facuta de Jandarmerie nu este prezentata nicio filmare de la interventiile brutale ale jandarmilor. De asemenea, nu sunt prezentate momentele in care fortele de ordine dau cu gaz - spray, butelie sau cartuse, sau cu tunul cu apa.

 

De altfel, acest lucru a fost sesizat si de cei care au intrat pe pagina jadarmeriei si reactiile dure nu au intarziat sa apara. Unii internatiuni au criticat faptul ca desi cei care instigau erau putini si usor de verificat, jandarmii nu au intervenit sa-i izoleze si sa ii ridice din Piata Victoriei.

 

- "In niciunul din filmele puse de voi jandarmii nu preiaza gaze lacrimogene in nasul protestatarilor, nici nu am vazut un protestatar lovit in cap fara sa aiba nimic contondent in maini. sunteti mai penibili decat o curca plouata"

 

- "Va faceti de ris! Care circulatie rutiera? La ora aia, cu zeci de mii de oameni pe drum spre protest, Jandarmeria voia sa restabileasca traficul rutier? Erau doi, trei care aruncau. Nu i-ati putut scoate de acolo? Unde e filmarea cu masina cu molotoave, nu montaje de birou!".

 

- "Dar filmuletul cu taxiul cu turisti israelieni il aveti? Sau poate cele doua filmulete in care doi cetateni sunt lovite cu bastonul in cap fara a fi facut nici macar un gest agresiv? Pe alea cand amenintati presa sau cand le spargeti telefoanele?".

 

- "Cine v-a dat ideea cu filmul asta de victimizare? Sunteti PATETICI! 450 de oameni au avut nevoie de medici! Mi-e rusine de rusinea voastra, domnisoare de pension nevrotice! Ia dati si bataile alea gratuite, ia dati cum calcati in picioare oameni care stau jos! Aaa, alea nu va avantajeaza? JanDRAGmeria SRL, batausi platiti!".

 

- "Politia nu are voie sa bata un criminal, violator sau hot! Nu ai voie sa bati oameni imobilizati sau care stau cu mainile ridicate, forta se foloseste exclusiv pentru autoaparare, restul din ce ati facut este ilegal in orice stat civilizat! Ati lovit oameni care nu faceai nimic, ati lovit reporteri, ziaristi, turisti, nimic si nimeni nu va reusi sa mai spele imaginea de interlopi, pentru ca da v-ati comportat precum un clan interlop!".

 

- "Si totusi, nu va e rusine? In jurul minutului 9, cand aveati in fata zeci de oameni agresivi, NU ATI FACUT NIMIC! Nu vad butelii de gaze, nu vad vreo grenada, nu vad nimic! Ii aveti izolati, toti la un loc si stati pe loc!

 

In schimb la inceput cand erau cativa derbedei si zeci de mii de oameni pasnici, dati cu tot ce aveti in dotare. Cum vine asta?

 

Incredibil cat de jos ati ajuns. Pacat de jandarmii de buna credinta care sunt umiliti acum din cauza politicului si a conducerii. Rusine, ba!".

 

- "Se vede clar in filmare. Extrem de dubios de ce nu i-ati ridicat pe cei cu fulare la gat care dadeau cu sutul in gardul de protectie. Lasati ca stim noi, ati vrut sa aveti pretext pentru cand o sa dati cu gaze in ochii copiilor si o sa bateti oamenii cu mainile ridicate. Sa va fie rusine!".

 

- "Voi ati innebunit??? Ridiculizati institutia asta pana in ultima secunda??? Ce aveti de castigat? Care este scopul??? Pe cine aparati? Sa il demita cineva pe responsabilul de PR. Daca aveti ceva de demonstrat dpdv legal puteti sa o faceti la parchet!".

 

- "In niciun articol din legea de functionare nu se prevede sa folositi forta impotriva cetatenilor nevinovati..asumati-va faptele gresite, modul de actiune..si mai ales ordinele transmise!".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22