După violențele din Piața Victoriei, social-democrații danezi cer excluderea PSD din PES

Dora Vulcan | 17.08.2018

Social-democrații danezi au anunțat că vor cere excluderea PSD din Partidul Socialiștilor Europeni (PES) după evenimentele din 10 august 2018 când jandarmeria a reprimat cu violență protestul pașnic anti-PSD din Piața Victoriei.

Pe aceeași temă

 

 

 

 “Noi am discutat această problemă în grupul liderilor partidului și suntem foarte îngrijorați despre ce vedem și auzim despre România. Vom ridica această problemă în cadrul PES, care mai apoi poate decide excluderea partidului (PSD – n. red.). Principiile esențiale ale mișcării social-democrate sunt: Justiție socială și democrație O condiție prealabilă pentru a face parte din mișcarea social-democrată este ca, în pratică, aceste două principii de bază să fie respectate. În prezent observăm că Partidul Social Democrat din România nu se află în pas cu acestea. Liderul partidului este condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz de putere. Partidul încearcă să eludeze judecățile și ignoră principiile de bază socialiste prin folosirea majorității sale în parlament pentru a legaliza ilegalitatea. Speranța noastră este spre un partid social democrat autentic care să dezvolte România în Europa”, a declarat Orla Hav, într-un interviu postat chiar de pagina sa de Facebook și publicat de G4Media.ro. 

 

 

Declarațiile au fost făcute de către orla Hav în cadrul unui interviu luat de reprezentanții comunității românești din Danemarca, la câteva zile după ce românii din Danemarca au cerut, printr-o scrisoare scrisoare deschisă adresată social-democraților danezi, să propună excluderea PSD din familia politică europeană pe motiv că formațiunea condusă de Liviu Dragnea e un partid social-democrat ”doar cu numele” și ”recurge la măsuri coercitive pentru a rămâne la putere”.

 

 

 

 

 

Scrisoarea, adresată lui Mette Frederiksen (40 de ani), fost ministru al Justiţiei, arată că PSD e un partid social-democrat ”doar cu numele” și ”recurge la măsuri coercitive pentru a rămâne la putere”.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22