Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Înregistrările convorbirilor dintre comandanți și jandarmi sunt securizate de procuratori
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-08-17
Actualitate Interna
2

Toate discuțiile purtate de jandarmi cu superiorii lor prin stații au fost înregistrate și sunt securizate de procurori pentru a putea ca ordinele date în ziua de 10 august să poată fi analizate, a transmis Digi24.

 

 

 

 

Pentru că s-a încercat demonstrarea faptului că autosesizarea făcută de procurorul Bogdan Pârlog ar fi ilegală, anchetatorii au verificat toate probele strânse de procurorul de serviciu din acea zi și le-au declarat pe toate legale,

 

O altă informație nouă obținută de Digi24 aceea că procurorii lucrează intens pentru identificarea jandarmilor care au lovit protestatarii care au ridicat mâinile în sus în semn de non-violență.

 

Peste 450 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la protestul din 10 august.

 

Până joi seară au fost înregistrate 211 plângeri penale în dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei, iar 92 de persoane au fost până acum audiate. A fost ataşat la dosar şi Ordinul de intervenţie în forţă întocmit de către comandantul acţiunii şi aprobat de prefectul municipiului Bucureşti prin contrasemnare.

 

Parchetul General a anunţat marţi că procurorul general Augustin Lazăr a dispus preluarea de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a dosarului privind incidentele violente din Piaţa Victoriei, pentru ca cercetarea evenimentelor să poată fi făcută unitar.

 

Dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei a fost constituit în urma sesizării din oficiu a procurorului militar de serviciu al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, care a constatat din imaginile prezentate în spaţiul public că există suspiciunea posibilei comiteri a unor fapte de natură penală de către cadrele militare.

TAGS : proteste psd alde rezist piata victoriei
Comentarii
Mihai Petrache 2018-08-18
PROCURATORI???????????

:))))))))))))))))
emil 2018-08-17
Pastrati inregistrarile dintre politistii sositi la interventie, recital patriotic cu poezie de iubire.
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
3219
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22