Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


SRI: Atacuri cibernetice de amploare asupra băncilor din România, în iunie-august 2018
Dora Vulcan - - - -
2018-08-18
Actualitate Interna
1

SRI a anunţat sâmbătă că, prin unitatea sa specializată deţine date şi informaţii certe că asupra unor instituţii financiare din România au avut loc atacuri cibernetice de amploare în perioada iunie - august a acestui an.

 

 

 Recent, şi alte instituţii partenere SRI au identificat, în ţările din care provin, iminenţa producerii unor atacuri cibernetice de amploare îndreptate asupra mai multor sisteme financiare din lume, se precizează într-un comunicat de presă al SRI transmis Agerpres. 

 

Conform analizei CNC, hackerii folosesc mai multe unelte de atac, inclusiv unele din arsenalul Cobalt Strike, care sunt asociate cu o grupare de infracţionalitate cibernetică de sorginte estică.

 

Una dintre metodele de lucru folosite de atacatori, menţionează SRI, constă în extragerea unor sume de bani, eliminând limitele de retragere aferente unor conturi bancare. CNC monitorizează de mai multă vreme activităţile desfăşurate de Gruparea Cobalt.

 

Zilnic, se mai arată în comunicat, mii de atacuri cibernetice vizează instituţii, entităţi şi persoane din spaţiul virtual, iar atacurile informatice împotriva instituţiilor financiare au cunoscut o creştere în ultimii ani.

 

Atacatorii folosesc tehnici de tipul APT - Advanced Persistent Threat -, în urma cărora obţin acces la sistemele informatice şi ulterior găsesc metode să valorifice informaţiile accesate, explică SRI.

 

Pe fondul acestor atacuri cibernetice complexe, SRI a acordat deja sprijin unor instituţii financiare pentru evaluarea, atribuirea şi contracararea eventualelor efecte ale acestora.

 

Serviciul Român de Informaţii mai precizează că pune la dispoziţia instituţiilor financiare expertiza sa în domeniul protejării infrastructurilor cibernetice. Eventualele solicitări de sprijin pot fi transmise la adresa de email [email protected]

TAGS : atac cibernetic sri avertisment banci origini estice
Comentarii
emil 2018-08-18
SRI ar putea spune ce gaz a rezultat din amestecul de substante utilizate in Piata Victoriei si daca a fost premeditata umezirea oamenilor pentru ca reactia sa fie durabila.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2117
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22