Pensionar bătut, cu dosar penal: Au zis că am lovit jandarmii cu picioarele. Eu sunt şchiop

Dora Vulcan | 18.08.2018

Medicul pensionar Liciniu Miculeanu a depus plangere penala impotriva Jandarmeriei, dupa ce a fost lovit cu pumnii si cu picioarele de jandarmi până a fost lăsat fără dinți. ” Au zis că am lovit jandarmii cu picioarele şi cu pumnii. Eu sunt un şchiop, nu am fost la sală din liceu. Nici când aveam 20 de ani nu aş fi putut ajunge la scuturi şi la căştile lor. Dacă loveam cu pumnii, aveam leziuni la mâini. Eu am leziuni de târâre.”

Pe aceeași temă

 

 

 „Am fost batut bestial de jandarmi, tarat la duba Jandarmeriei. Am venit in piata sa protestez pasnic si la un moment dat un pusti a furat gardul jandarmilor si ma amuzam, dar, ramanand singur, jandarmii m-au speriat, au dat cu spray-uri, am intins mainile si m-au batut bestial. La un moment dat m-am sprijinit, am simtit scuturile, m-au tarat la duba, in timp ce ma tarau la duba, m-au lovit cu picioarele. Se vad leziunile pe care le am pe corp, de la picioarele jandarmilor, m-au lovit in zona capului in timp ce eram tarat”, a spus Liciniu Miculeanu, vineri la Parchetul Militar, potrivit Digi 24.

 

Barbatul a catalogat interventia jandarmilor ca fiind una „absolut brutala”. „Parca erau dementi! Nu le-o iau in nume de rau, am depus cerere impotriva sefilor Jandarmeriei”, a adagat el referindu-se la vârsta jandarmilor și la lipsa lor de experiență: „Jandarmii i-am cunoscut la procuratura, unul avea 19 ani, unul avea 20 de ani, iar unul avea doua zile, absolut neinstruiti! Puteau sa omoare lumea (…) Eram cu mainile sucite, la spate, in timp ce eram tarat, altii ma loveau in cap si cu picioarele. Nu mi s-au dat gaze. Mi s-a facut baie cu gaze, mi s-a dus un rand de piele”, a mai spus Liciniu Miculeanuus.

 

El a adaugat ca este medic pensionar din Bucuresti si in prezent lucreaza la o firma. „Am depus plangere penala impotriva sefilor Jandarmeriei, Cucos si Sindile, acestia sunt responsabili pentru tentativa de omor si faptul de a trimite jandarmi neinstruiti in piata. (Interventia jandarmilor a fost, n.r.) De o brutalitate fara seaman, dar adevaratii vinonati sunt Liviu Dragnea si Carmen Dan. Si am niste surse ca Liviu Dragnea a dat ordinul clar de asa-zisa curatare a pietei”, a mai spus el.

 

Medicului i-a fost deschis dosar penal pentru ultraj, iar acesta a venit și sâmbătă la Parchetul Militar ca să-și suplimenteze depoziția împotriva conducerii Jandarmeriei.

 

"Am fost dus la o secţie de poliţie, nu ştiu la care, că am făcut lipotimie, am ameţit, şi după aceea am fost dus în procuratură, unde am spus că îi dau în judecată pe şefii Jandarmeriei şi pe chestia asta, ca lovitură preventivă, mi-au înscenat, mi-au făcut un dosar penal pentru ultraj. Dosarul este ridicol. Au zis că am lovit jandarmii cu picioarele şi cu pumnii. Eu sunt un şchiop, nu am fost la sală din liceu. Nici când aveam 20 de ani nu aş fi putut ajunge la scuturi şi la căştile lor. Dacă loveam cu pumnii, aveam leziuni la mâini. Eu am leziuni de târâre.

 

Eu am pus mâinile în faţă, probabil au trucat imaginile, eram orbit complet. Trei jandarmi s-au jucat cu spray-urile cu mine. Cum să îi lovesc?

 

Am 70 de ani, erau 6 jandarmi, cum să îi bat?

 

Am depus o plângere, dar mi-am mai amintit nişte chestii, m-au ajutat şi tv să mai identific nişte persoane.

 

Pe acel Paraschiv, în alb, şi vreau să îl acţionez şi pe acela în judecată. Jadarmilor tineri care m-au bătut ...nu mă concentrez pe ei că au fost executanţi, vina o poartă şefii Jandarmeriei. Îi dau în judecată pentru tentetivă de omor şi pentru instigare la omor", a mai declarat Liciniu Miculeanu, intervievat de Mediafax.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22