După ce-a terminat cu justiția, PSD trece la palierul doi de atac: Iohannis și presa

Dora Vulcan | 19.08.2018

Eșalonu doi al PSD a declanșat, începând de sâmbătă, o serie de atacuri mediatice la adresa lui Klaus Iohannis și a presei interne și internaționale, într-o încercare disperată de a găsi teme noi de atac după ce PSD a fost ținta criticilor unanime după represiunea violentă a mitingului diasporei din 10 august.

Pe aceeași temă

 

 

Primul atac a venit sâmbătă dimineața, de la Darius Vâlcov, care a acuzat Digi 24 și Realitatea TV de manipulare, remarcă G4Media.ro, într-o analiză publicată duminică.

 

 

Atac al consilierului de premier - condamnat penal în primă instanță - la două posturi de televiziune

 

Despre Digi 24, Vâlcov într-o emisiune la Antena 3 că ar avea un comportament incorect pe piața de capital, iar despre Realitatea TV a insinuat că ar fi controlată prin intermediul unor presupuse dosare ale patronilor.

 

 Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, a lansat un atac la adresa Digi, cu referire la administrarea fondurilor de pensii private, fostul ministru menționând că este televiziunea prin care SRI își transmite informațiile. De asemenea, Vâlcov s-a referit și la 4 dosare ale Realitatea, adresându-i o întrebare și procurorului general.

 

"Am o întrebare pentru ASF: dacă e adevărat că valoarea contabilă a unei acțiuni Digi e 1,8 lei și, dacă e așa, cum de a fost cumpărată de cei care administrează fonduri de pensii private la o valoare de 40 de lei fără ca nimeni să reacționeze? Aș face această solicitare publică ASF. Doar pentru că e televiziunea prin care  unitatea militară SRI își transmite informațiile? Iar despre Realitatea, acum două săptămâni am aflat că 300 de magistrați sunt șantajați cu dosare deschise la DNA, dar nelucrate. L-aș întreba pe procurorul general, câți jurnaliști și patroni de presă au dosar deschise și neînchise, ținând cont că doar Realitatea Tv are 4 dosare deschise la acest moment?", a spus Darius Vâlcov la Antena 3.

 

 

 

Rovana Plumb, șefa femeilor PSD și succesoarea lui Dăncilă: ”Situația” a fost generată de opoziție care a incitat la haos și nesupunere civică

 

A urmat Rovana Plumb, care a remis presei un comunicat din partea Organizației de Femei a PSD.

 

„Instigarea la revoltă a Opoziției și a domnului președinte Iohannis pentru dărâmarea Guvernului a condus la divizarea societății”, a spus Plumb, ministru al Fondurilor Europene, adăugând că „Toată această situație a fost generată și propagată de mesajele și acțiunile de incitare la nesupunere civică și haos transmise în spațiul public de liderii și reprezentanții partidelor din Opoziție”, spune șefa femeilor PSD, succesoarea lui Dăncilă la conducerea organizației.

 

A venit rândul lui Dan Nica, europarlamentar, care a cerut comisie parlamentară de anchetă pentru elucidarea violențelor de la mitingul din 10 august.

 

 

 

Lovitură de stat dată de cei care au fost rupți în bătaie de jandarmi fără niciun motiv. Vinovate și presa internă și internațională

 

Alt europarlamentar, Gabriela Zoană, altă succesoare a lui Dăncilă, cea care-i este datoare pentru postul de la Bruxelles, unde a înlocuit-o după ce Dăncilă a ajuns premier și președinte executiv al PSD, pe postul cândva ocupat de Adrian Năstase, cu ajutorul mentorului Dragnea, a acreditat și ea ideea unei presupuse lovituri de stat:

 

”Ceea ce a încercat să facă în data de 10 august Opoziția din România, ascunzându-se după mișcări precum #Rezist și după vocea unor influenceri din online, organizând așa numitul protest al Diasporei, mișcare la care au participat câteva mii de români care lucrează în afara granițelor țării și câteva mii de români care constituie masa de manevră a Opoziției la fiecare încercare de a dărâma Guvernul, se numește încercare de răsturnare violentă și nedemocratică a puterii politice”.

 

Concomitent, un alt europarlamentar, Andi Cristea, a acuzat presa internațională și cea română de propagarea unor presupuse fake news pe tema violenței jandarmilor.

 

De remarcat că în rândul europarlamentarilor (atât PSD, cât și din alte partide), excesul de zel poate fi pus și pe seama dorinței de a prinde un nou loc eligibil la alegerile din mai anul viitor, remarcă autorul articolului din G4Media.

 

PSD este sub un adevărat asediu mediatic de o săptămână, de când jandarmii au oprit prin violențe mitingul diasporei. De la acel moment, nici un lider PSD și nici un responsabil din Jandarmerie sau Ministerul de Interne nu și-a asumat violențele și nu a demisionat.

 

 

 

Reactia oficiala a PSD dupa violentele din Piata Victoriei: De vină e statului paralel. Iohannis sa isi ceara imediat scuze! Jandarmeria a actionat corect

 

PSD informeaza, prin intermediul unui comunicat, ca "dezaproba categoric actele de violenta care au deturnat demonstratia din 10 august 2018". Totodata, partidul "solicita autoritatilor statului sa-i ancheteze de urgenta pe cei care au incitat la violenta si pe cei care au comis actele de agresiune".

 

Dupa ce mai multi politicieni din PSD si-au exprimat public parerea cu privire la violentele din Piata Victoriei, partidul a emis redactiei Ziare.com si un comunicat de presa oficial cu privire la acest subiect. In acesta se arata ca:

 

"Autoritatile statului trebuie sa stabileasca in ce masura actele de violenta din Piata Victoriei, care s-au soldat cu raniti si pagube materiale, au fost determinate de declaratiile, indemnurile sau chiar implicarea directa a unor partide si lideri politici din opozitie.

 

Totodata, PSD solicita presedintelui Klaus Iohannis sa isi ceara scuze imediat pentru afirmatiile sale iresponsabile impotriva Jandarmeriei, care a actionat legitim si legal pentru a-i impiedica pe protestatari sa patrunda in Palatul Victoria.

 

Este inacceptabil ca presedintele Romaniei sa faca o astfel de declaratie prin care submineaza autoritatea statului si indeamna la reluarea agresiunilor impotriva ordinii si institutiilor publice".

 

 

 

Dăncilă cinta in struna PSD: Opozitia si Iohannis sunt vinovati.Vrea un raport de la SRI 

 

Viorica Vasilica Dăncilă, premierul României,sugereaza într-un comunicat că violențele de vineri seară din Piața Victoriei au fost provocate și exploatate de Opoziție și președintele Iohannis. Este aceeași poziție exprimată de PSD, de la filiala Teleorman la cea centrală.

 

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, Viorica Dăncilă – care se află în concediu de odihnă – a solicitat sâmbătă Serviciului Român de Informații „un raport complet, în regim de urgență, referitor la persoanele care au pregătit și provocat violențele, precum și la modul în care au acționat instituțiile statului român cu atribuții în furnizarea de date și informații cu privire la intențiile de deturnare a acțiunilor publice de protest”.

 

Comunicatul Vioricăi Dăncilă, prim-ministru (aflată în concediu):

 

„Premierul Viorica Dăncilă a solicitat, în regim de urgență, un raport complet referitor la provocarea violențelor

 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă condamnă ferm acțiunile violente produse în București, vineri seară, desfășurate de grupuri organizate prin deturnarea unei manifestații civice.

 

Rapoartele Ministerului Afacerilor de Interne arată că violențele au fost provocate gradual de către grupuri de persoane bine organizate, care au atacat forțele de ordine, instituții și au distrus bunuri publice, în scopul declanșării unui conflict între persoanele care manifestau pașnic și forțele de ordine, prin vulnerabilizarea autorității statului.

 

În acest moment, Guvernul așteaptă ca instituțiile abilitate să desfășoare toate anchetele necesare, astfel încât cei vinovați de acțiunile violente să fie trași la răspundere.

 

Totodată, premierul Viorica Dăncilă a cerut, în această dimineață, Serviciului Român de Informații un raport complet, în regim de urgență, referitor la persoanele care au pregătit și provocat violențele, precum și la modul în care au acționat instituțiile statului român cu atribuții în furnizarea de date și informații cu privire la intențiile de deturnare a acțiunilor publice de protest.

 

Din păcate, violențele stradale sunt însoțite de o serie de declarații ale unor lideri politici care încearcă să exploateze în folosul propriu efectele dramatice ale acestor evenimente, prin lansarea unor acuzații la adresa forțelor de ordine și instituțiilor statului și prin incitarea populației împotriva acestora.

 

Facem apel la mai multă responsabilitate în declarații publice și la renunțarea la folosirea unor evenimente regretabile în scop electoral.

 

Premierul Viorica Dăncilă respectă dreptul cetățenilor de a manifesta și de a-și exprima opiniile în public și consideră că acest drept nu trebuie sub nicio formă să fie confiscat de politicieni sau grupuri care au interese de a destabiliza ordinea în societate.”

 

 

 

 

Cătălin Rădulescu:  Nu ne provocați, că venim și vă călcam în picioare

 

Anterior, deputatul PSD Catalin Radulescu apreciase ca de vina pentru violentele din piata sunt opozitia si statul paralel si avertizase protestatarii ca daca nu se potolesc, "venim si va calcam in picioare".

 

 Deputatul PSD Catalin Radulescu a declarat, sambata, ca violentele de la protestul de vineri au reprezentat o tentativa de lovitura de stat, responsabili fiind liderii opozitiei, pe care i-a jignit in fel si chip. Radulescu, politician cunoscut si drept "deputatul cu mitraliera", i-a si amenintat pe protestatari: "Nu ne provocati ca venim 1 milion si va calcam in picioare".

 

"Doamne ce huligani! O femeie jandarm batuta cu bestialitate, de 'diaspora' are ficatul rupt, coloana vertebrala fracturata, fracturi multiple. O ordinara de colega deputat PNL, fost presedinte PNL, se intreaba ce costuri au fost pentru gaze lacrimogene. Un presedinte de tara, responsabil atat pentru mortii de la Colectiv, cat si pentru femeia jandarm calcata in picioare, condamna actiunea jandarmeriei. Niste jeguri securiste USR care de luni de zile incita la iesirea in strada si prostul de Orban 'mandolina' cere anchetarea jandarmilor.

 

Voi, bolnavilor psihici (sic!) ce reprezentati opozitia, impreuna cu Iohanis in frunte, si cu oamenii din servicii sunteti responsabili, de tot ce se intampla astazi, de violente, de incitarea la violenta, de ce este in Bucuresti, de jandarmii batuti, de spargeri, de distrugeri, de femeia jandarm mutilata pe viata. Veti plati toti, pentru ca de data asta sunteti responsabili de tot. Sunteti responsabili de incercarea de lovitura de stat. Ati incitat, ati cerut sa fie luata tara inapoi, ati vrut sa schimbati ordinea constitutionala prin sange, foc si violente", a scris Catalin Radulescu pe contul sau de Facebook.

 

In plus, Radulescu a avertizat:

 

"Cati ati fost 20.000, 40.000, 50.000? Nu ne provocati ca venim 1 milion si va calcam in picioare. Opriti-va si lasati tara in pace, lasati poporul asta sa traiasca, lasati romanii sa decida prin vot. Voi ordinarilor din statul paralel, renuntati si plecati".

 

 

 

Președintele PSD Teleorman: de vină e Iohannis cu declarațiile lui. Dragnea, un lider autentic

 

In paralel, liderul organizatiei PSD din Teleorman, Adrian Gadea, sustine ca presedintele Iohannis este cel care administreaza gresit actuala criza.

 

"Organizatia PSD Teleorman este in total dezacord cu ultimele declaratii ale presedintelui Klaus Iohannis privind evenimentele regretabile si escaladarea violentelor din seara zilei de 10 august 2018, din Piata Victoriei. Respectam dreptul de a protesta al cetatenilor romani, drepturile si libertatile fundamentale ale omului, dar consideram ca suntem datori cu totii sa aparam statul de drept, ordinea constitutionala si organismele de conducere democratice alese prin vot de majoritatea cetatenilor romani. (...)

 

Sa nu uitati, domnule presedinte Iohannis, ca PSD-ul a fost intotdeauna cel mai puternic partid politic din Romania si este in continuare, datorita liderilor sai puternici, datorita unei echipe bine inchegate si a unei conduceri bine organizate si coordonate de presedintele PSD, Liviu Dragnea, un lider autentic. Suntem ferm convinsi ca dorinta unora de a dezbina si zgudui din temelii PSD-ul se va dovedi a fi, in final, un esec total", a scris presedintele PSD Teleorman, Adrian Gadea, pe Facebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22