Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Ministrul Apărării spune că europarlamentarul PSD Dan Nica ar fi fost amenințat cu moartea
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-08-20
Actualitate Interna
3

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, afirmă, într-o postare pe Facebook, că europarlamentarul PSD Dan Nica ar fi primit amenințări cu moartea după ce a solicitat înființarea unei comisii de anchetă a evenimentelor de la protestul din 10 august.

 

 

 

Mihai Fifor, ministrul Apărării aduce acuzații extrem de grave, ducând mai departe teoria lansată încă din timpul protestului, că Opoziția, susținută de președintele Klaus Iohannis, a dorit „dărâmarea violentă a guvernului legitim al PSD”.

 

Pentru a indica vinovații în opinia lui, el se întreabă retoric cui servește instabilitatea politică înainte de alegerile europarlamentare și prezidențiale de anul viitor.

 

”Ieri, și susțin cu tărie această propunere, colegul nostru, europarlamentarul Dan Nica, a solicitat constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru analizarea evenimentelor din 10 august. Pentru asta a fost amenințat cu moartea. Nu este singurul membru PSD care primește astfel de amenințări și nu putem permite perpetuarea și accentuarea politicii iresponsabile de fracturare a societății românești. De aceea această comisie trebuie constituită de îndată. Guvernele se schimbă de către majorități parlamentare rezultate în urmă votului democratic și nu prin violente puse la cale in stradă.”, a scris Fifor pe rețeaua socială.

 

 De remarcat că deși Mihai Fifor este absolvent al unei facultăți de litere el a scris greșit, în latină, celebra frază „Cui prodest?” (Cui îi folosește?).

 

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmfifor%2Fposts%2F2077165755656369&width=500" width="500" height="242" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

 

Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, a susținut sâmbătă că este necesară înființarea unei comisii parlamentare de anchetă pe motiv că declarațiile președintelui Klaus Iohannis despre acțiunea Jandarmeriei la protestul din 10 august "denotă dorința evidentă de a stimula și mai mult violențele existente".

 

”Încă din seara protestelor, preşedintele Iohannis a lansat o serie de acuzaţii dure la adresa Jandarmeriei, în lipsa oricăror dovezi şi informaţii operative. Acest fapt denotă rea-voinţă şi dorinţa evidentă de a stimula şi mai mult violenţele existente. Ca şi Băsescu, Iohannis nu este interesat de stingerea conflictelor din societatea românească ci, dimpotrivă, de escaladarea lor pentru câştiguri electorale. Toate acestea în tandem cu un aparat de propagandă agresiv, finanţat din surse obscure. Cred că s-au depăşit nişte limite democratice în acest război politic şi consider necesară înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă, care să aducă lumină pe scena publică", a declarat liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, într-un comunicat de presă citat de Mediafax.

 

Președintele delegației PSD din Parlamentul European a adăugat, potrivit sursei citate, că Președintele României trebuie să înțeleagă că „schimbarea guvernului altfel decât prin mijloace democratice este ilegitimă”.

 

Președintele Klaus Iohannis a declarat, pe 13 august, că au trecut deja trei zile de la protestul violent din Piața Victoriei şi nu există niciun responsabil, precizând că în orice ţară până la această oră ar fi fost cel puţin o demisie.

 

Aceeași cerere, a venit din partea PNL și USR, care a solicitat audierea ministrului de Interne, Carmen Dan, precum și a șefilor Jandarmeriei în Comisia parlamentară de Apărare și Ordine Publică.

PSD, prin vocea lui Dan Nica, încearcă să evite aceste audieri, care ar fi trebuit să aibă loc chiar mâine, cere o comisie specială, ceea ce implică revenirea din vacanța parlamentară, o tergiversare și, practic, blocarea inițiativei Opoziției.

TAGS : psd acuzatii mihai fifor dan nica
Comentarii
Fleur 2018-08-20
Mihai Fifor - ministrul Apararii ... celor trei I - infractori, incompetenti, iresponsabili.
Isoscel 2018-08-20
Ce dovezi a adus NIca si cum le-a verificat Fifor ?! Niste ticalosi care mint cu nerusinare ca sa-si acopere imbecilitatile vderbale si faptele crminale.
Dinu 2018-08-20
Cand esti amenintat cu moartea te duci la politie si nu la tleviziune! Pe cine crede asta ca pacaleste?!
Total 3 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1279
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22