Un protestatar a decedat în Spitalul din Alexandria. Ancheta pentru aflarea cauzei morții

Redactia | 20.08.2018

Medicii la Spitalul Județean de Urgență din Alexandria au sesizat Poliția, care a deschis dosar penal pentru moarte suspectă, după ce un bărbat de 62 de ani care a fost internat după ce a fost gazat și agresat în Piața Victoriei în seara zilei de 10 august a decedat luni dimineață.

Pe aceeași temă

 

 

 

Poliţiştii din Teleorman au deschis dosar penal după ce reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Alexandria i-au sesizat în legătură cu decesul unui bărbat în vârstă de 62 de ani, care s-a simţit rău după ce a participat la protestul diasporei din 10 august din Piața Victoriei și a murit la spitalul din Alexandria. Anchetatorii au dispus efectuarea unei necropsii pentru a se stabili cauza decesului bărbatului.

 

Bărbatul ar fi leșinat după ce a inhalat gaze lacrimogene la mitingul din Piața Victoriei, susțin surse locale, citate de corespondentul Mediafax. Bărbatul ar fi suferit o puternică hemoragie nazală și bucală, iar de atunci starea sa de sănătate s-a înrăutăţit, susțin sursele citate.

 

"Un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Turnu Măgurele, ar fi decedat în noaptea de 19 spre 20 august. În această (luni- n.red.) dimineaţă, colegii noştri au deschis un dosar penal. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru a se stabili cauza decesului. Cercetările se efectuează sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Teleorman, Teodora Dragole, citată de Mediafax.

 

La rândul său, directorul medical al Spitalului Alexandria, Valentina Roibu, a declarat, pentru Mediafax, că reprezentanții unității sanitare au solicitat deschiderea unei anchete pentru a nu exista vreo suspiciune: "Am solicitat Serviciul de Medicină Legală şi Poliţia pentru a ridica orice suspiciune, să vedem ce a fost. Nu am avut de la aparţinători nicio solicitare, iar aparţinătorii nu ne-au declarat nouă nimic."

 

Medicul Valentina Roibu a precizat că "Pacientul s-a prezentat la camera de gardă a Spitalului Turnu Măgurele, de acolo, cu vărsături, cu sângerare, cu melenă hematemeză, a fost trimis către spitalul nostru. A fost internat în Serviciul de Terapie Intensivă, unde i s-au făcut toate cele, cu tratament maximal, respectând tot protocolul. În data de 19, a prezentat stop cardio-respirator, care nu a răspuns la manevrele de resuscitare şi s-a declarat decesul. Pacientul era într-o stare destul de critică."

 

I-a dat sângele pe gură şi pe nas, a leşinat. Acum e la morgă

 

Ilie Gâzea din Turnu Măgurele avea 62 de ani și cu câteva zile în urmă a participat la protestul din Piața Victoriei, în cadrul căruia populația a fost gazată. Astăzi acesta a decedat, scrie Realitatea de Teleorman.

 

Ilie Gâzea din Turnu Măgurele avea 62 de ani și cu câteva zile în urmă a participat la protestul din Piața Victoriei, în cadrul căruia populația a fost gazată. Astăzi acesta a decedat.

 

Un grup de turneni a participat pe 10 august la protest. Unii erau bătrâni, însă nu și-au pus problema că la protest aveau să fie gazați. În această situație s-a aflat și Ilie Gâzea, despre care cunoscuții spun că era un om cu probleme de sănătate anterioare.

 

Unul dintre cei care l-au însoțit pe Gâzea la protest, vecin cu acesta, Costel Vai, ne-a povestit: „Am fost plecați pe 10 la București, am ajuns în Piața Victoriei în jur de ora 16.30. Am fost 10 sau 15 persoane din Turnu Măgurele. Toți am fost gazați, dar eu am fost un pic mai departe. I-a dat sângele pe nas instantaneu. La câteva zile după ce am ajuns acasă am auzit că pe Ilie l-a luat salvarea. Dar după ce a inhalat gaze el a vomat tot timpul și a avut hemoragie nazală. Acum am înțeles că a murit.”

 

Olimpia Culcea a fost și ea în Piața Victoriei cu Ilie Gâzea: „Există și filmare cu el acolo și avem martori că l-am dus la salvare. I-a dat sângele pe gură și pe nas, a leșinat, l-a luat SMURD-ul acolo. După ce i-a pus o soluție în nas el a plecat acasă cu unul dintre noi și din noaptea aceea e la spital. Acum e la morgă în Alexandria. Noi am întrebat mereu de el, dar din noaptea aceea e mereu la spital.”

Știrea a fost difuzată prima dată pe pagina de Facebook de către jurnalistul Alex Căutiș.

 

Ce scrie Căutiș pe Facebook:

 

„Exclusiv! Un protestatar mort în urma incidentelor din Piața Victoriei

 

Ilie Gâzea, un bărbat de 62 de ani a decedat la o săptămână după ce a leșinat în urma acțiunii cu gaze lacrimogene. Pe 10 august, la mitingul din Piața Victoriei, în jurul orei 20, acesta a avut o puternică hemoragie nazală și bucală. A primit îngrijiri medicale și a plecat acasă. A doua zi s-a simțit foarte rău și a mers la spital. Ironia sorții face ca acest om să fie din Turnu Măgurele, decesul înregistrându-se la spitalul din Alexandria. Revin cu alte detalii. Victima este persoana din mijlocul acestui grup.

 

Update: Victima a fost internată cu hemoragie digestivă.”

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22