Darius Valcov: Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost amenințat cu moartea

Redactia | 21.08.2018

​Consilierul economic al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, artizanul programului economic al PSD-ALDE susține că liderii puterii sunt supuși la presiuni, și că Liviu Dragnea a fost amenințat cu moartea, iar el a refuzat să fie racolat de KGB.

Pe aceeași temă

 

 

"Presiunile sunt enorme. De la amenințări cu moartea până la șantaj la familie. Eu nu am fost amenințat, dar președintele Dragnea a fost amenințat cu moartea", a spus la DCNews Darius Valcov.

 

Darius Vâlcov, consilier economic al premierului Viorica Dăncilă, susține că în anul 2015 i s-a propus, "pe linia Gușă -KGB",să trădeze PSD și să fie premier. Fostul ministru susține că s-a dorit să fie racolat de KGB.

 

"În 2015 aveam oferta de a trăda PSD, de a forma o echipă din PSD, să fiu numit prim-ministru al României într-o alianță cu Vasile Blaga și o parte din PDL-ul de la vremea aceea. Mi-a fost făcută propunerea pe linia Gușă-KGB. Spun asta pentru că mi-a fost făcută de câtva ori la hotelul Majestic din Băneasa unde au fost de față Vasile Blaga, Cozmin Gusă si fostul membru CNA, Valentin Jucan. Denise Rifai a fost de multe ori a fost de multe ori acolo, precum și Rareș Bogdan, Murad, patronul hotelului și Șerban Pop de multe ori. Pe linia KGB  se știu relațiile pe care le-am avut cu Cozmin Gușă, că știu de vizita de la Moscova din 2009 cu Mircea Geoană. S-a dorit să fiu racolat de KGB. Am refuzat.  Domnul Gușă a încercat să mă racoleze pe mine", a spus Darius Vâlcov într-un interviu acordat DCNews.

 

El nu a spus însă dacă a anunțat autoritățile statului despre presupusa tentativă de racolare și nici dacă au existat consecințe ale acesteia. ”Afirmațiile pe care le fac acum pot fi dovedite”, a spus Vâlcov.

 

”În momentul în care servicii secrete se ascund sub libertatea presei, e datoria noastră să le devoalăm și o să le devoalez încet, încet pe fiecare, astfel încât oamenii să înțeleagă legături care păreau imposibil de analizat pentru că nimeni nu avea curajul să le facă. În momentul în care credibilitatea ta, viața ta este redusă și ești adus la stadiul ultim de denigrare, îți dai seama că nimic nu ai ce pierde și este bine să ieși să spui românilor ce ai de spus, chiar dacă după ce ies din emisiunea dvs. mi se întâmplă la fel ca la B1 și vine un individ în colț și-mi pune cătușele” a spus Darius Vâlcov, la DCNews.

 

Bogdan Chirieac i-a spus că afirmă ”un lucru îngrozitor”, că există riscul ca după interviul pentru DCNews să fie arestat. În acel moment, Darius Vâlcov a subliniat că ”asta în cel mai bun caz”.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22