PSD, Comitet Executiv la mare. Decizii care o privesc pe Andronescu și, posibil, pe Dăncilă

Dora Vulcan | 21.08.2018

In perioada 29 august - 2 septembrie, social-democratii se reunesc la Neptun, in sedinta Comitetului Executiv National.

Pe aceeași temă

  

 

Comitetul Executiv va lua o decizie inclusiv privind scrisoarea Ecaterinei Andronescu prin care cere demisia lui Liviu Dragnea de la sefia partidului, au declarat surse din partid pentru Ziare.com.  

 

La Neptun au fost invitati si toti membrii Guvernului, in frunte cu premierul Viorica Dancila. Conform surselor citate, seful Executivului va prezenta un nou bilant al guvernarii.

 

Social-democratii urmeaza sa discute despre scrisoarea in care senatorul PSD Ecaterina Andronescu a cerut un Guvern mai competent si demisia presedintelui formatiunii, Liviu Dragnea, au spus surse din partid.

 

Surse din coalitia de guvernare au declarat ca la reuniunile PSD ar putea sa participe si o parte din liderii ALDE, condusi de presedintele formatiunii, Calin Popescu Tariceanu.

 

In mod traditional, PSD a organizat in ultimii ani reuniuni politice in care au discutat despre strategia politica a formatiunii, fie la malul marii, fie in Delta Dunarii.

 

Conducerea centrala a PSD, impreuna cu presedintii organizatiilor judetene, vor discuta si despre strategia partidului pentru anul 2019 cand vor avea loc alegeri europarlamentare si prezidentiale. In aceasta perioada, social democratii vor avea si o sedinta a Organizatiei de Femei a PSD, precum si o reuniune a grupurilor parlamentare ale partidului.

 

Senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, a cerut, la inceputul saptamanii trecute, intr-o scrisoare deschisa adresata membrilor PSD, ca liderul social-democrat Liviu Dragnea sa se retraga din fruntea partidului, altfel PSD va pierde guvernarea, precum si pregatirea unui guvern PSD de "super profesionisti".

 

Andronescu afirma ca PSD trebuie sa salveze atat tara, cat si partidul "de la un dezastru major" spre care se indreapta "vertiginos". In scrisoare, aceasta mai sustine ca Guvernul Dancila nu reprezinta PSD.

 

 

 

 

G4Media: Liviu Dragnea ar dori schimbarea Vioricăi Dăncilă pentru a forța o acțiune de suspendare a președintelui Iohannis în caz că refuză numirea unui nou premier

 

 

Președintele PSD, Liviu Dragnea, ar dori schimbarea premierului Viorica Dăncilă și i-ar putea cere demisia la următoarea ședință a Comitetului Executiv Național, pentru a forța în acest fel acțiunea de suspendare a președintelui Klaus Iohannis, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

 

Acesta ar fi unul dintre scenariile luate în calcul la vârful partidului, prin care Dragnea ar încerca să repare imaginea executivului după violențele din 10 august și să mute atenția pe subiectul suspendării președintelui Iohannis, în contextul atmosferei tensionate din partid după scrisoarea în care fostul ministru al educației, Ecaterina Andronescu, i-a solicitat demisia liderului PSD.

 

Potrivit Constituției, în cazul unei eventuale demisii a premierului Dăncilă, președintele Klaus Iohannis este cel care numește primul ministru. Ar fi al treilea premier schimbat de PSD într-un an și jumătate de la câștigarea alegerilor și este greu de crezut că președintele Klaus Iohannis va numi un al patrulea premier propus de Liviu Dragnea.

 

De notat că liderul PSD, Liviu Dragnea, a pregătit terenul unei eventuale acțiuni de suspendare imediat după violențele din 10 august. Pe data de 11 august, Dragnea l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis într-o postare pe Facebook, că ”este sponsorul politic al violenței și al manifestărilor extremiste” și îl acuză că ”prin cererea adresată Parchetului de a ancheta jandarmii, el timorează forțele de ordine, așezându-se cu premeditare de partea grupurilor agresoare”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22