Anchetă la Spitalul Universitar după ce un protestatar rănit a fost infectat cu o bacterie

Dora Vulcan | 21.08.2018

Spitalul Universitar Bucureşti a deschis o anchetă epidemiologică în Secţia de Chirurgie Plastică, după ce un pacient care a participat la mitingul din 10 august a dovedit că a fost infectat în spital cu bacteria Clostridium Difficile.

Pe aceeași temă

 

 

 

“Având în vedere faptul că în populaţia generală există purtători asimptomatici de Clostridium Difficile (între 5-15%), nu putem afirma cu certitudine că bărbatul nu face parte din această categorie de populaţie, iar în contextul unei imunităţi scăzute, această tulpină să se activeze”, se arată într-un comunicat de presă remis, marţi, de Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. 

 

Unitatea spitalicească menţionează că s-a dispus o anchetă epidemiologică în secţia unde a fost internat bărbatul. “De asemenea, a necesitat antibioprofilaxie cu spectru larg pentru plaga de la nivelul coapsei, în cazul de faţă cu cefalosporine, iar acestea reprezintă actor de risc pentru infecţia cu Cloristridium Difficile. (...) Precizăm că s-a dispus o anchetă epidemiologică în secţia de chirurgie plastică, unde pacientul a petrecut ultima parte a perioadei de spitalizare”, se mai arată în comunicatul de presă citat de Mediafax. 

 

 

Bărbatul, care a protestat la mitingul din 10 august, a declarat, pentru Mediafax, că a ajuns la Spitalul Universitar de Urgenţă ce a căzut o grenadă lângă el şi a avut nevoie de două intervenţii chirurgicale pentru a-i restabili artera femurală. “A căzut o grenadă lângă mine și mi-a perforat blugii, mi-a intrat un capac de plastic în mușchi, lângă artera femurală și m-au operat la spitalul universitar, în acea noapte la trei dimineața. Sâmbăta dimineața m-au externat, nouă zile am stat în spital. Am suferit două intervenții, una a fost în noaptea aceea, când mi-a scos capacul, și a doua a fost marți, 14 august, după ce am fost transferat la chirurgie plastică pentru a fi cusută, reparată rana. Am luat tratament cu antibiotic opt zile, în spital. Sâmbătă noaptea, după ce am fost externat, am început să am frisoane, febră, duminică la fel”, a declarat Doru Oprea, pentru Mediafax. 

 

Acesta a mai spus că, după ce s-a simțit rău, l-a contactat pe medicul care l-a externat, acesta sfătuindu-l să meargă la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara pentru probe. „Am fost, dar duminică (19 august, n.r.), din păcate, nu lucra nimeni și atunci luni dimineața m-am dus la un laborator privat de recoltare. Rezultatele au arătat că am acea bacterie, clostridium, și atunci imediat m-am dus iar la Spitalul de Boli Infecțioase pentru a primi tratamentul cu antibiotic și regim, pe care am început să îl iau de ieri. Deocamdată, eu mă simt bine, nu am mai făcut febră și frisoane. (...) Sunt două variante, acum care e adevărul nu știu. Eu nu cred nimic, sunt economist, sunt un om practic, cred doar în ce văd. Eu nu am acuzat spitalul. Eu am scris că m-am simțit rău, mi-am făcut analizele, am o bacterie și acum mă lupt cu ea. Dacă e cineva să caute adevărul, este Ministerul Sănătății, Corpul de Control, managerul spitalului. (...) Nu am nicio dovadă, până nu fac ei o anchetă internă, până nu face Ministerul, eu nu acuz spitalul fără să am nicio dovadă”, a mai declarat bărbatul.

 

Doru Oprea mai precizează că s-a prezentat, marți, la Institutul de Medicină Legală pentru a-i fi eliberat un certificat, după care intenționează să depună plângere penală împotriva celor care au coordonat „atacul din seara de vineri asupra cetățenilor”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22