Clișeru refuză să lămurească contextul în care a dat ordinul de intervenție în forță în Piață

Dora Vulcan | 22.08.2018

„Acel ordin de intervenție respectă în totalitate legislația” a repetat întruna prefectul Speranța Clișeru. ”Am respectat legea cu strictețe. Vă rog să respectați instituția prefectului”, a spus Clișeru refuzând să ofere și cel mai mic detaliu privind contextul în care a dat ordinul de intervenție în forță a Jandarmeriei Române împotriva protestatarilor pașnici.

Pe aceeași temă

 

 

 Prefectul Capitalei a fost audiat timp de câteva ore de procurorii militarii, în contextul în care pe numele Speranţei Cliseru este depusă o plângere penală pentru abuz în serviciu. La plecarea de la Parchetul General, a spus că are calitate de martor în dosar.

 

„Am respectat legea adunărilor publice și acel ordin de intervenție respectă în totalitate legislația în vigoare”, a spus prefectul Capitalei, citată de Digi 24.

 

Cliseru a refuzat să facă alte precizări privind ordinul prin care jandarmii au intervenit în forță în Piața Victoriei, la protestul din 10 august. Ea a lăsat să se înțeleagă însă că au fost oameni publici care au încercat să denigreze instituția prefectului.

 

„Am calitatea de martor în dosar, nu am venit cu avocatul. Aş vrea să fac câteva lămuriri. Eu vreau să vă asigur că am respectat legea cu stricteţe, contrar a ceea ce s-a încercat sau vehiculat în spaţiul public. Nu înţeleg de ce au vrut alţii să denigreze instituţia prefectului, noi nu facem politică, noi respectăm legea prefectului. Să aveţi încredere că noi respectăm legea. Nu pot detalia sau explica modul în care alte instituţii au acţionat. Eu vorbesc doar despre mine”, a spus ea.

 

Este prima ieşire publică a Speranţei Cliseru după mitingul din 10 august.

 

Ministrul de Interne, Carmen Dan, spunea că Speranța Cliseru este cea care a semnat ordinul pentru intervenția în forță a jandarmilor, în timpul protestului din 10 august, din Piața Victoriei. Mai mult, după audierile din Comisia de apărare din Parlament, Dan a declarat presei că a aflat despre acest ordin abia după intervenția jandarmilor și că în 10 august nu a vorbit cu Prefectul Capitalei.

 

„În jurul prânzului am ajuns la minister şi am primit informări pe tot parcursul zilei. Nu am discutat cu doamna prefect (prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, n.r.) în ziua de 10 august. Am primit informaţia pe fluxul informaţional după ce s-a semnat ordinul de restabilire a ordinii publice”, a spus ministrul de Interne.

 

Printre documentele ridicate săptămâna trecută de procurori în cadrul acestei anchete se află și ordinul de intervenție contrasemnat de Speranța Cliseru.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22