General-maiorul Nicolae Lupulescu candidează la șefia DNA. A candidat și la DIICOT în 2017

Dora Vulcan | 23.08.2018

Procurorul militar Nicolae Lupulescu şi-a depus candidatura la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de şef al DNA.

Pe aceeași temă

 

 

 Potrivit site-ului Ministerului Public, Nicolae Lupulescu are gradul de general-maior şi activează la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă el a fost detaşat la MApN, începând cu 14 martie 2016, pe o perioadă de trei ani, transmite Agerpres după ce ministrul de Justiție a confirmat informația.

 

 

Cine este Lupulescu 

 

Nicolae Lupulescu are gradul de general-maior şi activează la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă el a fost detaşat la MApN, începând cu 14 martie 2016, pe o perioadă de trei ani. În martie 2017 a candidat pentru funcţia de şef al DIICOT, el fiind la acea vreme şef adjunct la Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari din cadrul DNA.

 

Anterior, el a ocupat funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei Parchetelor Militare.

 

Ministerul Justiţiei a demarat o nouă selecţie pentru propunerea de numire în funcţia vacantă de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Noua procedură se desfăşoară până pe 6 septembrie.

 

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

 

Aceasta este a doua candidatură depusă pentru şefia DNA, prima fiind cea a Paulei Tănase procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, care şi-a depus candidatura pe 21 august.

 

Ministerul Justiţiei a demarat o nouă selecţie pentru propunerea de numire în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care a devenit vacantă după revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi.

 

Noua procedură de selecție are loc în perioada 6 august – 6 septembrie.  Candidații pot depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până vineri inclusiv.

 

Pe 27 iulie, Ministerul Justiţiei a anunţat că au fost respinse cele patru candidaturi pentru funcţia de procuror-şef al DNA, iar procedura de selecție urmează să fie reluată.

 

Cei patru candidaţi înscrişi în cursă au fost Florentina Mirică – procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr – procuror-şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob – procuror-şef adjunct al DNA şi Elena Grecu – procuror-şef serviciu în structura centrală a DNA.

 

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

de Apel Galaţi. 

 

 

 

 

foto: http://ancmrr.ro/

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22