Dragnea vrea ca IJ să ancheteze Parchetul General pe tema protocolului secret cu SRI

Redactia | 24.08.2018

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a solicitat vineri, într-o postare pe Facebook, ca Inspecția Judiciară ”să pornească o anchetă la Parchetul General”, iar Comisia parlamentară de control al SRI ”să demareze de urgență o anchetă care să cerceteze eventualele fapte ilegale săvârșite de SRI”.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

”Ne confruntăm cu o situație gravă de neconstituționalitate, de minciună publică. Instituții și șefi ale unor instituții implicate în justiție și în siguranța națională au mințit prin omisiune, ca să acopere săvârșirea unei fapte neconstituționale. Ca președinte al Camerei Deputaților cer Comisiei de Supraveghere a SRI să demareze de urgență o anchetă care să cerceteze eventualele fapte ilegale săvârșite de SRI și să scoată la lumină toate amănuntele acestei povești. Cred că, la rândul ei, Inspecția Judiciară trebuie să se autosesizeze în legătură cu aceste protocoale și să pornească o anchetă la Parchetul General. E inacceptabil ca o țară întreagă să fie mințită în acest fel iresponsabil și lipsit de rușine”, a scris Dragnea pe Facebook, relatează G4Media.ro

 

Ieșirea liderului PSD vine după ce Darius Vâlcov a postat joi seară pe contul său de Facebook un protocol de colaborare încheiat în decembrie 2016 între SRI și Parchetul General. Vâlcov, consilier al premierului condamnat la 8 ani de închisoare pentru corupție în primă instanță, a atribuit documentele unui ”anonim” care i-a lăsat documentul ”pe prag”, și a scris cu majuscule ”BOMBAAA”.

 

Imediat după publicare, purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a declarat la Antena 3 că protocolul fusese denunțat de cele două instituții la puțin timp după semnare. Marincea a revenit în cursul nopții cu precizări suplimentare pe pagina sa oficială de Facebook, anunțând că a fost denunțat în 28 februarie 2017 și că membrii comisiei SRI din Parlament au fost înștiințați de existența lui.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22