Manualul de Geografie de clasa a 6-a se va retipări pe banii Editurii Didactice și Pedagogice

Redactia | 28.08.2018

Ministerul Educației Naționale a solicitat ieri Editurii Didactice și Pedagogice (EDP) retipărirea în totalitate a manualului de Geografie pentru clasa a VI-a, toate costurile urmând să fie suportate de EDP, care își rezervă dreptul de a-i acționa în instanță pe cei vinovați pentru daunele aduse.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Ministerul a precizat, într-un comunicat de presă, că decizia de retipărire a manualelor de Geografie pentru clasa a VI-a a fost luată după o analiză amănunțită, în urma căreia s-a constatat că multiplele erori nu pot fi corectate printr-o simplă erată. Noile manuale vor fi trimise în școli în cel mai scurt timp posibil, asigură oficialii de la Educație. Varianta digitală corectată a manualului de Geografie de clasa a VI-a va fi postată pe platforma manuale.edu.ro în cursul acestei săptămâni, astfel încât să poată fi folosită de elevi și profesori din prima zi de școală.

 

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, a precizat ieri că astfel de situații erodează credibilitatea sistemului educațional. El a cerut responsabililor din cadrul Ministerului Educației să prezinte public un set de măsuri procedurale și de asigurare a calității evaluării manualelor propuse pentru tipărire. „În goana de zi cu zi după senzațional și propagandă ieftină se produc gafe și neglijențe ale funcționarilor din ministere, care sunt deresponsabilizați tocmai prin starea de haos creată în guvernarea PSD-ALDE. Așa se întâmplă și în cazul editării manualelor, subiect plasat de guvernanți într-un șir al controverselor, mai ales prin forțarea tipăririi acestora în regim de editură-monopol”, consideră Marilen Pirtea.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22