Toader fuge de intrebarile ziaristilor, conferinta de presa s-a tranformat in declaratie

Redactia | 28.08.2018

Tudorel Toader anuntase luni ca va sustine o conferinta de presa pentru a-i raspunde procurorului general Augustin Lazar, care a prezentat corespondenta pe care a purtat-o cu ministrul Justitiei pe tema protocoalelor si a acuzat "tentative penibile de manipulare".

Pe aceeași temă

 

 

 

"In cursul zilei de marti, 28 august 2018, voi sustine o conferinta de presa referitoare la recentele afirmatii ale procurorului general al PICCJ! Voi anunta presa, in timp util!", a scris Toader pe Facebook, relatează Ziare.com.

 

Marți dimineață, ministrul Justiției s-a răzgândit. În fața Ministerului Justiției, Tudorel Toader le-a spus ziariștilor că nu va mai fi o conferință de presă, ci doar o declarație, fără întrebări din partea presei.

 

"Raspunsul este ne vedem la 18:00 si voi sustine o scurta declaratie", a raspuns ministrul. La obiecția jurnaliștilor că este dator cu explicația dacă a văzut sau nu protocolul secret dintre Parchetul General și SRI, Toader a răspuns și a spus că este o declarație de conferință „o rectificăm și-i spunem declarație de presă”.

 

La întrebările ziariștilor: "Stiati de protocoale?", "Aveti deja concluziile evaluarii?", "Stiti deja ca vreti sa il revocati pe Augustin Lazar?, Toader a replicat: "La 10:00, la Ministerul Justitiei e o delegatie a Ministerului Justitiei din Polonia care ma asteapta”

 

*****

 

Procurorul general Augustin Lazar a prezentat, luni, intr-o declaratie de presa, corespondenta purtata intre Ministerul Public si Ministerul Justitiei pe tema protocoalelor cu SRI, afirmand ca trebuie "sa vedem care este adevarul despre aceasta manipulare penibila".

 

Astfel, in prima adresa, in luna martie, ministrul Justitiei a cerut Ministerului Public sa ii prezinte "daca si cate protocoale au fost incheiate cu SRI, data incheierii si semnatarii si sa demarati procedura legala de desecretizare".

 

Augustin Lazar a aratat toate documentele transmise catre ministrul Justitiei, in care il informa despre protocoalele existente, inclusiv cele cu SRI, precum si raspunsurile primite de la Tudorel Toader. Raspunsuri din care rezulta ca a luat act de adresele primite de la Ministerul Public.

 

Asadar, spune procurorul general, ministrul Justitiei stia din luna martie de protocoalele semnate intre Ministerul Public si SRI.

 

"NU poate sa spuna ca a aflat in dimineata zilei de 25 august, ci stia din luna martie", a declarat Lazar.

 

Declaratia procurorului general a venit dupa ce, sambata dimineata, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca declanseaza procedura de evaluare a activitatii manageriale a procurorului general, Augustin Lazar, in contextul protocoalelor incheiate cu SRI.

 

Toader a afirmat ca a cerut desecretizarea protocolului din 2009, dar, spune el, "la MJ am primit o copie a Protocolului din 2009, mai putin ultimele doua pagini, astfel incat nu se stia cine au fost semnatarii. Ulterior am primit si ultimele doua pagini, cu mentiunea faptului ca din eroare au ajuns tot la CSM! "

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22