Firea: nu prefectul minte despre proteste. Știu anumite lucruri dar le voi spune în partid

Dora Vulcan | 29.08.2018

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat miercuri, despre protestul din 10 august, că Primăria nu dă ordine jandarmilor. Vicepreşedintele PSD a răspuns, atunci când a fost întrebată dacă simte tensiuni în partid, că sunt, cu siguranţă, lucruri de spus, dar că le va spune în partid.

Pe aceeași temă

 

 

 Firea a declarat, în legătură cu o eventuală demitere a Speranţei Cliseru în contextul scandalului privind protestelor din 10 august, că premierul decide acest acest aspect, adăugând că prefectul nu ar fi fost interesant pentru nimeni dacă nu avea legătură cu ea.

 

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat miercuri, despre protestul din 10 august, că nu este o „fericire” pentru un edil să se întâmple astfel de lucruri în oraşul pe care-l conduce, subliniind că nu a dormit liniştită în acea noapte. Firea a mai precizat că Primăria nu dă ordine jandarmilor.

 

„Cât priveşte anumite inadvertenţe observate de presă, cu privire la anumite afirmaţii ale doamnei prefect şi a unor reprezenanţi ai MAI, este o anchetă în curs a parchetului şi pe perioada unei cercetări orice declaraţie este super flu, pentru că ar putea să afecteze cursul anchetei. (...) Cunosc anumite lucruri, dar nu pot să le exprim public. Aştept rezultatul anchetei. Pot să vă spun cu notă personală că în general nu mă înconjor de oameni care mint”, a declarat primarul Gabriela Firea, citată de Mediafax.

 

Primarul a mai subliniat că prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, nu a informat-o cu privire la cele petrecute, pentru că Prefectura nu este subordonată Primăriei Capitalei. Însă Gabriela Firea a mai precizat că, totuşi, s-a informat în privinţa protestelor şi nu a dormit în acea noapte.

 

„Doamna prefect nu m-a informat cu cele ce se desfăşurau în aceea dată. Nici nu aveam calitatea să mă informeze, Prefectura nu e subordonată Primăriei. Dar am discutat cu domnul viceprimar, pentru că eram într-o deplasare oficială în afara ţării. (...) Mi-a spus că este la dispoziţia celor colegilor de la MAI şi Jandarmerie. (...) Am văzut tot felul de speculaţii. Primăria nu dă ordine jandarmilor, prefectului, nu spune de aici începe intervenţia şi aici se sfârşeşte pentru că nu are calitate. (...) M-am interesat şi eu, la fel ca şi dumneavoastră, nu pot să spun că am dormit în acea noapte, nu pot să spun că eram liniştită în aceea noapte, chiar dacă nu eram în ţară. Nu sunt un om insensibil. Nu este deloc o fericire pentru un primar general să se întâmple astfel de lucruri în oraşul pe care îl coordonează. E o durere, a fost un moment foarte greu, foarte delicat, bine ar fi fost să nu se fi întâmplat aşa ceva. Sper să fi tras învăţăminte”, a mai spus Gabriela Firea.

 

 

 

Firea, întrebată de tensiuni în PSD: Cu siguranţă sunt lucruri de spus, le voi afirma în partid

 

Gabriela Firea a afirmat, întrebată dacă simte tensiuni în PSD, că sunt „cu siguranţă lucruri de spus" în acest sens dar nu vrea să se alăture celor care „împroaşcă cu noroi” aşa că îşi va spune punctul de vedere în interiorul partidului.

 

„Din respect pentru dumneavoastră şi pentru bucureşteni şi pentru colegii mei din primărie şi din partid, nu voi face declaraţii politice la o întâlnire pe teme administrative. Şi, aşa cum mă ştiţi, chiar dacă ar fi anumite lucruri de spus, şi cu siguranţă sunt anumite lucruri de spus, le voi afirma într-un cadru organizat, statutar, şi nu mă voi alătura celor care împroaşcă cu noroi munca atâtor oameni", a declarat, miercuri, primarul Capitalei, Gabriela Firea, întrebată dacă simte că există tensiuni în PSD.

 

Firea a adăugat, în acest context, că partidul are nevoie de „oameni responsabili".

 

„Este atât de uşor şi de simplu să denigrezi fără să te gandeşti la consecinţe, astfel încât, repet, e nevoie în această ţară şi de oameni responsabili, eu sper să fie din ce în ce mai mulţi şi îmi place să cred că mă consideraţi o persoană responsabilă care nu pune în pericol aşteptările românilor, care sunt foarte mari la întreaga clasă politică, deci şi la partidul din care fac parte, şi la mine personal şi întotdeauna mă gândesc la consecinţele afirmaţiilor mele", a declarat primarul Capitalei care exercită şi funcţia de vicepreşedinte PSD.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22