Rusia avertizează SUA împotriva comiterii unei noi agresiuni asupra regimului sirian

Dora Vulcan | 30.08.2018

Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei la Washington, a avertizat Statele Unite împotriva comiterii unui nou "act nejustificat şi ilegal de agresiune" în Siria, după ce Moscova a sugerat luni că forţele americane din Orientul Mijlociu se pregătesc de un nou atac asupra trupelor regimului de la Damasc.

Pe aceeași temă

 

 

 "Am avertizat Statele Unite împotriva unui nou act nejustificat şi ilegal de agresiune în Siria. Escaladarea tensiunilor în Siria nu este în interesul naţional al nimănui", se afirmă într-un comunicat al Ambasadei ruse la Washington, după o întrevedere a lui Antonov cu oficiali americani, informează agenţia de ştiri Tass, preluată de Mediafax.

 

"Am cerut Washingtonului să furnizeze imediat dovezi care ar putea susţine această încercare de a propaga încă o dată chestiunea utilizării de arme chimice de către Damasc", se mai arată în comunicatul dat publicităţii miercuri.

 

"Ne-am exprimat îngrijorarea în cei mai serioşi termeni cu privire la semnalele din partea SUA care indică faptul că noi atacuri asupra Siriei sunt pregătite sub pretextul posibilei utilizări de «arme chimice» de către sirieni", a mai afirmat diplomatul rus.

 

Igor Konashenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, a declarat luni că Statele Unite au sporit numărul rachetelor de croaziere desfăşurate în Orientul Mijlociu și că plănuiesc să lovească trupele guvernamentale siriene după o înscenare de atac cu arme chimice, care urmează să fie efectuată de terorişti în provincia Idlib, cu sprijinul serviciilor secrete britanice.  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22