Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


În zonele afectate de pesta porcină dispar locuri de muncă și sărăcia se extinde
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-08-31
Actualitate Interna
0

Criza pestei porcinei este mult mai gravă decât recunosc guvernanții. Până acum sunt 127.000 de porci eutanasiați, din care 50.000 din gospodăriile populației. Au fost lichiditate opt ferme mari cu 1.000 de persoane intrate în șomaj.

 

 

 

 

România este țara cea mai afectată de pesta porcină africană din Europa. Față de relatările oficiale ale autorităților, care încearcă să minimalizeze criza din zootehnie și să asigure populația că situație este țiută sub control, recorder.ro prezintă lucrurile așa cum sunt în zonele afectate.

 

 La Tichilești, în județul Brăila, oamenii au rămas fără porci în bătătură, iar molima s-a întins apoi la ferma de la marginea satului. 35.000 de porci vor fi omorâți, grajdurile se vor închide, iar 150 de săteni își vor pierde locul de muncă.

 

E o imagine apocaliptică, cu oameni deznădăjduiți și dezorientați, care nu înțeleg prea bine ce i-a lovit. Sătenii se uită seara la televizor și văd dezbateri aprinse despre abuzuri, protocoale și acțiuni de lobby, dar aproape nimic despre această epidemie care le-a dat viața peste cap.

 

De la autorități nu mai așteaptă nimic și sunt convinși că porcii lor n-au fost uciși doar de pestă, ci și de incompetența și interesele celor aflați la conducere.

TAGS : pesta porcina braila
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1311
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22